sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

''Koti on koti ja sinne voi palaa vaik lähtis kaikkialta''

Mikä olikaan se asia, jonka jätin kertomatta teille edellisessä postauksessa?
Karoliina ja Sanni muuttivat takaisin Lahteen! En voi edes sanoin kuvailla, miten hyvältä tuntuu, kun voi vaan poiketa kylään vaikka koulupäivän jälkeen. Välimatkaa ei ole enää neljän tunnin verran, vaan voi nähdä vaikka päivittäin. Lahti tuntuu jotenkin täydemmältä, kokonaiselta. En enää ikinä päästä Karoliinaa takaisin Turkuun!
 Muistinko jo mainita, että asunto sijaitsee torin kulmalla?
Tällä viikolla olenkin käynyt Karoliinan ja Sannin luona useampaan otteeseen. Pitkän ja rasittavan koulupäivän jälkeen piristyi kummasti, kun pääsi katsomaan uutta asuntoa ja ihan vaan juttelemaan. Perjantain koulupäivän jälkeen jäin kylään useammaksi tunniksi niin, että ehdittiin jutella ja katsella Netflixiä. Ihan paras päätös kouluviikolle!
 Mistä tietää, että koulumotivaatio on kateissa?
Koulussa tuntuu olevan ilmassa yleinen motivaation lasku: melkeinpä ketään ei pahemmin kiinnosta istua koulussa iltaan asti tekemässä rästihommia, eikä päivisinkään juuri riemunkiljahduksia kuulu. En tiedä, johtuuko se keväästä ja loman lähestymisestä vai rasittavasta kurssista, mutta tällä hetkellä koulussa olo tuntuu vähintäänkin puuduttavalta. Ei vaan jaksa, eikä kiinnosta. Töiden tekeminen on lähinnä stressaavaa, kun on saatava kaikki valmiiksi ennen lomaa. Kyllähän kouluun ne hyvätkin puolensa mahtuvat, ja uskon toisen vuoden alkavan taas motivoivana ja mielenkiintoisena. Nyt vaan olisi jotenkin löydettävä mielenkiintoa käynnissä olevaan, melko tärkeään kurssiin..
 Mitä tehdä, kun ei vaan ihan oikeasti kiinnosta?
Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, sillä lopulta kyse on vaan opiskelusta. Se ei lopulta ole ihan niin justiinsa, vaan välillä voi ottaa vähän omaa lomaa. Käväisin keskiviikkona koululla pitämässä esitelmän kurssin edistymisestä, kuuntelin vähän aikaan muiden esitelmiä ja lähdin sitten keskustaan. Oltiin jo aikaisemmin sovittu äidin kanssa, että lähdetään keskustaan vähän shoppailemaan. Meillä piti olla keskiviikkona projektipäivä, mutta sain kuulla, että meillä oli sittenkin koulua. Menin siis tosiaan paikalle muutamaksi tunniksi, sitten lähdin viettämään shoppailupäivää.
Keskiviikko oli oikeastaan aika ihana päivä: käytiin ulkona syömässä, otettiin bussi Karismaan ja kierreltiin siellä useamman tunnin ajan. En pahemmin edes tuntenut syyllisyyttä loppupäivän väliin jättämisestä - tämä oli juuri sitä, mitä tarvitsin. Hetki omaa aikaa ja lomailua äidin seurassa.
 Shoppailupäivän saldo?
Kevät on mystistä aikaa, sillä auringon paistaessa ja ilmojen lämmetessä iskee hirveä tarve saada kaikkea uutta! Shortseja, kukkamekkoja, ohuempia neuleita,.. Ainakin yritän pysyä kohtuudessa, ja olen ostanut vain eniten tarvitsemiani juttuja. H&M:stä ostin keltaiset shortsit (14,95 e) ja ohuen harmaan neuleen (9,95 e). Punnitse&Säästä on yksinkertaisesti pakko tarkistaa läpi aina tilaisuuden tullen: kokeiluun lähti Quinoa Popseja ja tutumpia kuivahedelmiä ja Quest bareja.
 
Lopuksi vielä pari kuvaa tältä päivältä. Vietettiin aurinkoista sunnuntaipäivää Karoliinan ja Sannin kanssa Radiomäellä ja satamassa. Sää oli yksinkertaisesti niin kaunis, ettei sitä vaan voinut viettää sisällä. Juteltiin, kuvailtiin ja oltiin vaan. Nyt on kyllä sellainen olo, että jaksaa taas huomenna herätä aikaisin ja pakertaa koulussa pitkää päivää. :-)
 Kaiken kaikkiaan on ollut ihan mukava, joskin raskas viikko. Pitkien koulupäivien vastapainoksi on saanut viettää pari upeaa päivää ystävien ja perheen kanssa. Ei valittamista!
Miten teidän viikko on sujunut?

2 kommenttia: