tiistai 23. helmikuuta 2016

Leivontajuttuja: kookos-banaaniraakapallerot

Moikka! Tänään on ollut projektipäivä ja vapaata koulusta, joten heti aamusta teki mieli leipoa jotain. En ole aikoihin postaillut tänne reseptejä, sillä suurin osa niistä päätyy leivontablogin puolelle. Tänään kuitenkin ajattelin, että haluan kehittää nopean ja helpon reseptin tänne teidän iloksi. Mitä mieltä olette, onko teillä kiinnostusta lukea tällaisia reseptijuttuja joskus toistekin? :-)
 Jotkut ehkä tietävätkin, että pidän erityisesti raakaleivonnasta. En niinkään usko reseptien ylivoimaiseen terveyteen, mutta niiden leipominen on hauskaa ja maku kohdillaan. Tosin ei näitäkään pallosia voi mitenkään epäterveellisiksi kutsua, sillä ne ovat tulvillaan luonnon omia ravitsevia ja aitoja raaka-aineita. Näitä herkullisista palloista saa pitkäkestoista energiaa - ja ne ovat maistuva vaihtoehto vaikkapa väli- tai iltapalaksi.
 Tarvitset:
 8 kivetöntä taatelia
1 kypsä banaani
1 dl kookosrouhetta + koristeluun
1 dl siemeniä

Eli ihan perinteisillä ja melko edullisilla raaka-aineilla mennään. Ylipäätään suosittelen lämpimästi suuntaamaan LIDL:in pähkinä- ja taateliostoksille. Hinta on edullinen ja laatu melkeinpä parempi, kuin muiden kauppojen kalliimmissa verrokeissa.
 1. Mittaa blenderiin puolitettu, kuorittu banaani ja taatelit.
 2. Surauta tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kookosrouhe ja siemenet, sekoita nopeasti tasaiseksi. Siemenet saavat jäädä reilun kokoisiksi, sillä suutuntuma on näiden pallojen juju!
 3. Lusikoi massa kulhoon ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
 4. Muotoile massasta palloja ja pyörittele yksitellen kookosrouheessa.
 5. Nauti! Säilytä palloset jääkaapissa.
Meneekö resepti kokeiluun? ;-)

8 kommenttia:

  1. Menee kokeiluun! Rakastan kookosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Kerro sitten, mitä tykkäsit. :-) Kookos on vaan niin hyvää. ♥

      Poista
  2. Voi eii, ehdottomasti kokeiluun! :)

    VastaaPoista
  3. Nams, kyllä näyttää hyvältä! Voisin tehdä, mutta meillä niitä ei varmasti söisi muut kuin minä, niin en tiedä... Tuliko reseptistä suunnilleen miten monta palleroa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :-) Se tosiaan unohtui tuosta reseptistä.. Mutta näitä tulee koosta riippuen 8-10 kpl. Entä jos kokeilet pakastaa osan?

      Poista
  4. Menee ehdottomasti! Blenderiä lainatakseen pitää van lähteä porukoille kokkailee, mutta se ei liene ongelma ;D Mitä siemeniä muuten käytit? Itseltä löytyy kaapista valmiiksi auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, kerro sitten, mitä tykkäsit. Hahah, no luultavasti porukat ei pistä pahakseen, jos saa vähän maistiaisia.. ;-) Käytin jotain Pirkan siemensekoitusta (auringonkukan-, kurpitsan ja pinjansiemeniä). En usko, että noilla kaapista löytyvillä voi mennä niin pahasti pieleen. :-)

      Poista