keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Ihan tavallinen päivä kuvina

Heippa! Olen oikeastaan semitylsä ihminen, enkä tiedä, kiinnostaako ketään lukea päivästäni. Päiväni kuvina -postausten tekeminen on kuitenkin hauskaa - joten teidän on vaan kestettävä! :-D Tällä kertaa kuvasin ihan tavallisen ja arkisen tiistain, joka muistuttaa hyvin pitkälti jokaista arkipäivääni.
Herätys soitti tuttuun tapaan 6.45, kun ulkona oli vielä pimeää ja valotonta. Vähän joutui unihiekkoja pyyhkimään silmistä, mutta herään mieluiten aikaisin. Haluan valmistautua päivään rauhassa, sillä onnistunut aamu tekee onnistuneen päivän.
Heräämisen jälkeen kouluaamu sujuu tietyllä rutiinilla: pesen hampaat, laitan nassun edustuskuntoon ja väkerrän ranskanletin hiuksiin. Tähän kaikkeen menee aikaa suunnilleen 15-20 minuuttia. Kiireaamuina kietaisen hiukset nutturalle, jolloin aikaa menee vieläkin vähemmän.
Rutiinin osa numero 2 on aamupala: päivän parhaisiin hetkiin kuuluu se, kun saa rauhassa lueskella päivän lehden, syödä aamupalaa ja juoda ison kupillisen kahvia. Tällä kertaa halusin haastaa itseni hieman erilaisella aamupalalla, mikä alkaa tuntua vaihteeksi aika jännittävältä! Niinpä siis kulhoon Bulgarian jukurttia (ihan uusi tuttavuus), banaania, kanelia ja pähkinöitä. Valaistus oli huono, mutta aamupala sitäkin onnistuneempi. Tätä voisi melkein kokeilla toistekin!
Väliin pari kuvaa päivän asusta: Indiskan kukallinen mekko, musta neule ja mustat sukkahousut. Vähän säkkifiilis, mutta kuitenkin jotenkin kiva. Olen tykästynyt vähän pidempiin mekkoihin viime aikoina: en siksi, että ne peittäisivät enemmän, vaan koska ne ovat käytännöllisempiä (ei tarvitse olla koko ajan nykimässä helmaa jokaista tuulenvirettä kavahtaen). ;)
Joskus kahdeksan jälkeen lähdin kävelemään koulua kohti. Ulkona oli kylmä ja maa huurteen peitossa, mutta oli ihanan rauhallista ja syksyistä. Matka taittui Pyhimyksen uusinta levyä kuunnellen ja niitä näitä pohdiskellen. Jotenkin kouluun pyöräileminen/käveleminen on muodostunut eräänlaiseksi "päiväänvalmistautumisajaksi".
Toivottavasti luokkakaveri ei suutu tästä kuvasta, mutta onhan tämä onneksi melko tunnistamaton..
Koulupäivä alkoi yhdeksältä, mutta olin paikalla tuttuun tapaan etuajassa. Siellä sitten parin aikaisen kanssaihmisen kanssa selailtiin sosiaalista mediaa kännyköiltämme ja odotettiin, kunnes porukka alkoi ilmestyä paikalle. Tunneilla oli tällä kertaa briefien esittelyä: kurssin ideana oli antaa toiselle parille tuotantoidea ja tehdä itse jonkun muun parin antama idea. Meidän idea oli kahviuute, jolle oli keksitty todella hienoja konsepteja, pakkauksia ja ulkoasuja! Parin kanssa puolestaan pidettiin esitelmä etikkapulloista. Esitelmä sujui hyvin, vaikka olin ihan hermona: jalat tuntuivat spagetilta ja ääni meinasi kadota esityksen alkuvaiheessa. Jostain sitä rohkeutta kuitenkin ilmestyi, ja saatiin ihan kelpo esitelmä pidettyä! ;-)
Esitelmien pitämisessä ja opettajan luennossa meni aikaa yhdeksästä kahteen (tauot tietenkin siinä välissä). Vielä ennen koulupäivän päättymistä käytiin läpi meidän idean perusteella tehdyt suunnitelmat, jolloin oltiin ostajan asemassa, ja meidän toiselle ryhmälle tehdyt suunnitelmat, jolloin oltiin myyjän asemassa. Kuulostaako sekavalta? Joka tapauksessa, saatiin projektit taas etenemään - ja päästiin lähtemään kotiin ennen kolmea!
 Puolet kotimatkasta kävelin luokkakaverin seurassa. Tutustuin myös mukavalta vaikuttavaan tyyppiin, joka tavattiin keskustassa (luokkakaverin ystävään). Poikettiin matkalla kaupassa ja Punnitse&Säästässä. Ostin viisi Quest Bar -patukkaa ja niihin meni melkein 20 euroa.. Mutta kerrankos sitä! :-D Jäätiin vielä vähäksi aikaa istuskelemaan ulos ja juteltiin.
 Lähdinkin jatkamaan loppumatkan kotiin leveä hymy huulilla. Hyvä seura, parempi mieli vai miten se meni?. Ei ollut enää kylmä, kuten aamulla, vaan aurinko paistoi.. Ehkä talvi ei olekaan tulossa ihan vielä?
 Aina ensimmäiseksi, kun pääsen kotiin, vaihdan mukavammat vaatteet päälle. 
Lämmin huppari + löysä t-paita + haaremihousut + villasukat = ihan parasta.  
Ignooratkaa, että näytän pullukalta, sillä mukavuus ennen kaikkea. :-D
 Kotona olikin välipalan aika: banaania ja Mixed Berry Bliss -Questia. Yleensä en välitä mistään proteiinihömpötyksistä, mutta Quest Barit on ihan omaa luokkaansa. Banaaneista olen oppinut tykkäämään vasta vähän aikaa sitten, mutta nykyään ne on ihan parhaita. ;-)
Samalla lueskelin typografian kurssikirjaa, josta pidetään myöhemmin tentti. Harvoin minkään oppikirjan lukeminen on mieleistä, mutta tämä on oikeasti mielenkiintoinen. Erilaiset fontit, niiden käyttö, synty ja historia ovat jännittäviä.. Ajattelin lukea vain muutaman sivun, mutta luinkin lähemmäs neljäkymmentä sivua.
 Myönnänkö tämän ihan tosissani julkisesti? No, tässä se tulee  *rumpujen pärinää*: aloin katsomaan Vamppyyripäiväkirjat-sarjaa. Puollustuksekseni sanon, että minut puhuttiin ympäri ja lupasin olla tuomitsematta ennen, kuin olen tutustunut sarjaan sen paremmin. Niinpä sitten katsoin ensimmäisen jakson, sitten seuraavan, kolmannen,.. Yllätyin, kun sarja ei ollutkaan huono. Jos unohtaa kaiken teinidraaman ja kliseisyyden, Vamppyyripäiväkirjat ei ole yhtään hassumpi.
Twilightiä en aio katsoa, siihen vedän rajan! En ole mikään vamppyyrifani, todellakaan, mutta kyllä niistä on jotain katsomisen arvoistakin tehty. :-D 
Ilta menikin koomaillessa tabletin ruutua tuijottaen: pari jaksoa Netflixistä ja blogien selailua. Ehkä on kuitenkin ihan ok ottaa vähän rennommin, kun on tehnyt pitkän päivän koulussa ja lueskellut vielä tenttikirjaakin?
 Kaiken koomailun välissä vein kissat ulkotarhaan. Siinä onkin aina melkoinen show, kun laittaa ensin valjaat ja yrittää sitten raahata molemmat ulos ovesta: Puppa kulkee kiltisti ulkotarhan ovelle, mutta Nanan joutuu kantaa ulos ja sisään asti. Siinä sitä sitten yrittää taiteilla ovet auki ja kiinni, kun toinen kissa kiskoo narua ja toinen löllöttää sylissä. Kisut kuitenkin nauttivat ulkoilusta vajaan tunnin ajan, kunnes kävin pelastamassa heidät taas kylmän kourista. Siinä sitten vielä ruokakuppeihin täytettä - ja palkinnoksi tyytyväistä kehräämistä.
 Illalla katsoin Simpsoneita ja jotain muuta ohjelmaa, jota en enää muista, samalla kun natustelin iltapalaksi Bulgarian jukurttia appelsiinilla ja kanelilla. Taisin juuri löytää uuden käyttökelpoisen aamupala-/iltapalatuotteen.
 Ennen nukkumaanmenoa lueskelin vielä Se mikä ei tapa -kirjaa.. Olen nyt lukenut suunnilleen 200 sivua, eikä kirja ainakaan vielä vaikuta yhtä hyvältä, kuin Stieg Larssonin kirjoittamat edelliset osat. Ihan luettavaa tuo kuitenkin on, enkä tuomitse ennen, kuin olen päässyt viimeisille sivuille. ;-)
Sitten vaan hälytys valmiiksi seuraavaa aamua varten, valot pois ja nukkumaan.

6 kommenttia:

  1. Tälläset ihan arkiset päiväni kuvina postaukset on just kivoja! :) Toivottavasti tässä ei kuitenkaan ollut kaikki mitä päivän aikana söit... Onko toi mixed berry quest bar hyvää? En oo uskaltanut tota makua ostaa, kun ainakaan siitä vadelma-valkosuklaasta en tykännyt yhtään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Tykkään itsekin lueskella muiden päivistä, mutta oma arki tuntuu vähän tylsähköltä. :-D
      Söin kouluruokailussa, mutta en viitsinyt siellä alkaa kuvailemaan. Joten huoli pois. :-)
      En tiedä, voinko sanoa tähän kovin varmaa vastausta, sillä se vadelma-valkosuklaa on yksi omista suosikeista! Ei tuo nyt mitenkään pahaa ollut, ihan kokeilemisen arvoista. Ei toisaalta mikään lempparikaan, mutta kannattaa antaa sille mahdollisuus. ;-)

      Poista
  2. Ihana tuo sun kotiasu ja tuollaiset pullukkapuheet hemmettiin! Vitsin Pikku Myy, oon ihan ihastunut sun söpöyteen. Mä tykkään kans tosi paljon tällaisista arkipostauksista, on tosi mukavaa lukea muiden ihmisten ihan tavallisista päivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, kiitos paljon. ♥ Pikku Myy on yksi esikuvistani, joten mielellään siltä näytän. :-D
      Hyvä juttu, koska näitä tulen tekemään jatkossakin! Ne on vaan niin hauskoja ja pelastaa, jos ei ole mitään muuta postattavaa. ;-)

      Poista
  3. Mun mielestä tällaiset postaukset on just parhaita ja etenkin kun ne kertoo ihan normaalista arjesta eikä mistään glamour-blogijuhlista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Olen itse kyllä ihan samaa mieltä, sillä Päiväni kuvina -postaukset on juuri sitä ihanaa arkea. :)

      Poista