torstai 8. lokakuuta 2015

''Anna vastuunvapauslauseke sun houselle niin mä sut elämäst parannan''

Moikka! Pidin tässä pienen blogitauon, koska olin sunnuntaina vielä toipilaana. Ei ollut yksinkertaisesti mitään kirjoitettavaa, kun aika meni lähinnä lepäillessä ja Netflixiä töllöttäessä. Mutta nyt olen jo palaillut arjen pariin ja tässä olisi vähän tämän viikon kuulumisia. :-)
 Taisin tällä kertaa saada ihan kunnon flunssan, sillä olo on vieläkin vähän keskinkertainen. Alkuviikosta oli vielä nuhaa ja yskää, mutta ne ovat hiljalleen katoamassa. Tällä hetkellä olo on lähinnä väsynyt ja ääni on käheä. 
En oikein tiedä, mitä tuo viikon sairastelu teki mielialalle. Kävi niinkin hassu juttu, että suosikkihahmoni yllättäen kuoli sarjassa - ja itkin sitä useamman tunnin. Sen jälkeen surin monta päivää, kuin olisin oikeasti menettänyt jonkun läheiseni. Tottakai siihen vaikutti moni muukin asia, mutta tulin todella onnettomaksi ja kaikki tuntui tyhjältä. Mitä teen nyt, kun en voi edes täyttää päiviäni katsomalla hyvää tv-sarjaa?
Hah, jälkeenpäin tuo kaikki tuntuu vähän hölmöltä. :-D Mutta kuten sanottua, vajosin aika syvälle ahdistukseen ja apatiaan. Siihen kun vielä päälle sairastelun aiheuttama väsymys ja kehno olo. Syöminen tuntui turhalta, koulunkäynti uuvuttavalta ja arki turhauttavalta.
 Mutta jäinkö sitten rämpimään itsesääliin ja apatiaan? Annoinko periksi ja lakkasin syömästä? Ei, en tietenkään! Tänään aamulla päätin nousta suosta, johon olin itseni upottanut. Päätin hymyillä heti herätessäni ja keskittyä hyviin asioihin. Niin se vaan mieliala kohosi hetki hetkeltä, ja nyt alkaa olla jo parempi fiilis.
Samalla tajusin, että viihdyn koulussa tosi hyvin: meillä on hyvä työskentelyilmapiiri, mielenkiintoista opittavaa ja ihania luokkalaisia. Tänään juttelin pitkään yhden luokkakaverin kanssa, kierreltiin kaupoilla ja istuttiin aurinkoisessa ja jäääätävän kylmässä ulkoilmassa.
Kotona maalailin kotitehtäviä, katsoin Supernaturalia ja lueskelin tenttikirjaa. Edelleen väsyttää todella paljon, vaikka olen nukkunut pitkät yöunet ja nuokkunut tunneilla, mutta ei se nyt ole niin vakavaa. Tämä on ollut ensimmäinen hyvä päivä sitten sairastumisen. On jollain tavalla odottava fiilis ja tuntuu, kuin asiat olisivat muuttumassa - taitaa tuo syksy tehdä taikojaan tai lähestyvä joulu, mutta siitä ei saa vielä puhua..! ;-)
 Kaiken tämän keskellä opiskelut jatkuvat: tehtävää ja projektia riittää, mutta välillä saa vähän lomaillakin. Tällä viikolla projektipäivä osui tiistaille, kun opettaja sairastui yllättäen. Tuli muuten tauko ihan tarpeeseen! Sain hyvin levättyä ja paranneltua pois viimeisiä flunssan hippusia.
Opiskelu on ollut mielenkiintoista ja olen oppinut hurjan paljon uusia asioita kuluneiden viikkojen aikana. Suurimpana saavutuksena voisi ehkä pitää sitä, että olen viimein oppinut käyttämään guassivärejä kunnolla! Väriopin kurssi on ollut tähän mennessä mielenkiintoisin ja opettavin kurssi, sillä ollaan tehty kotiläksyinä erilaisia töitä jokaisen tunnin jälkeen. :-)
 Tähän loppuun vielä pari juttua syömisistä: flunssailun aikana menetin ruokahaluni kokonaan, eikä se ole palautunut kunnolla vieläkään. Enää ruoka ei kuitenkaan haise vastenmieliselle ja pystyn taas maistamaan kunnolla. Tuo flunssa-ajan ruokailu meinasi jäädä päälle, enkä ole ollut kovin motivoitunut paranemiseen näiden viikkojen aikana. Tänään aamulla, kun päätin herätä hymyillen, päätin myös haastaa itseäni hieman erilaisella aamupalalla. Se oli itseajassa aika pelottava yhtälö, sillä puuron päälle valikoitui kokonainen banaani ja nokare hasselpähkinävoita. Mutta nams, miten hyvä lopputulos olikaan! Tosin odotan jo innolla, että pääsen huomenna syömään normaalin aamupalani... Mutta kumminkin: pointti oli, että vaikka flunssa vähän notkautti tilannetta väärään suuntaan, en anna sen karata käsistä. Pitää syödä, että jaksaa ja että tervehtyy! :-D
Siinäpä se sekava vyyhti sitten oli!
 Huomenna alkaa viikonloppu - mitäs meinaatte tehdä?
Heippa!

7 kommenttia:

 1. Ihanaa, että voit paremmin ja on tsemppi päällä taas kaikilla tavoin.

  VastaaPoista
 2. Hei voisitko vähän kertoa tuosta sun koulusta? :) miksikä sieltä valmistuu? Onko se toisen vai kolmannen asteen Koulu? Missä se on/ja jos tiedät, niin missä muualla voi samaa alaa opiskella? Itseäkin kiinnostaisi samantyyppinen =)
  Paljon tsemppiä syömisiin! Saan usein sun teksteistä voimaa omaan parantumiseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yhtään tiedä miks tää kommentti tuli 3 kertaa :D

   Poista
  2. Tästä tulee pitkä kommentti, mutta kerron mielelläni. :-D
   Muotsikasta valmistuu (muotoilun puolelta) muotoilijaksi, eli periaatteessa kaikki eri linjalaiset saa saman ammattinimikkeen. Toisen asteen koulu, ihan ammattikorkeakoulu siis. Muotoilu instituutti sijaitsee Lahdessa (omassa kotikaupungissa, entisen lukion vieressä, joten ei itselle oli aika automaatio päätyä sinne.. :D). Ainakin noita taidekouluja on Aalto yliopisto (Helsingissä), missä voi opiskella ainakin joitain muotoilun aloja. Onhan niitä muitakin, mutten nyt mitenkään muista nimiä.. Muotsikka ja Aalto on ainakin arvostetuimpia, ja niistä tiedetään myös Suomen ulkopuolella.
   Lämpimästi suosittelen Muotsikkaan hakemista, ihan mahtava koulu! ;-)
   Oi että, ihana kuulla, että minun haparoinnista saa tsemppifiilistä. ♥ En koe olevani mikään esikuva, mutta ainakin yritän parhaani.
   (Ainakin sun kommentti tuli nyt huomattua, kun tuli useampaan kertaan. XD)

   Poista
 3. Hei voisitko vähän kertoa tuosta sun koulusta? :) miksikä sieltä valmistuu? Onko se toisen vai kolmannen asteen Koulu? Missä se on/ja jos tiedät, niin missä muualla voi samaa alaa opiskella? Itseäkin kiinnostaisi samantyyppinen =)
  Paljon tsemppiä syömisiin! Saan usein sun teksteistä voimaa omaan parantumiseen <3

  VastaaPoista
 4. Hei voisitko vähän kertoa tuosta sun koulusta? :) miksikä sieltä valmistuu? Onko se toisen vai kolmannen asteen Koulu? Missä se on/ja jos tiedät, niin missä muualla voi samaa alaa opiskella? Itseäkin kiinnostaisi samantyyppinen =)
  Paljon tsemppiä syömisiin! Saan usein sun teksteistä voimaa omaan parantumiseen <3

  VastaaPoista