sunnuntai 2. elokuuta 2015

''Minä en unohda sinua koskaan, vaikka en muistaisi omaa nimeäni''

Heippa! Ihan ensimmäisenä haluan kiittää kaikista ihanista kommenteista edelliseen postaukseen. Niiden lukeminen oli rohkaisevaa ja tuli todella sellainen olo, että olen saavuttanut jotain. En voi kiittää tarpeeksi, te olette ihania! Tämän alkupuheen jälkeen kuitenkin postauksen aiheeseen: viikonloppuun ja parhaan ystävän vierailuun. :)
Karoliina kysyi, voiko tulla pe-la väliseksi yöksi tänne, eikä vastausta tarvinnut miettiä pitkään. Seitsemän aikoihin illalla, kun Karoliina sitten lopulta ilmestyi kotiovelle, päätettiin lähteä ottamaan pari kuvaa läheiseen metsään. Kesässä on se hyvä puoli, että vielä illallakin on riittävästi valoa kuvien ottamiseen! :-) Päätin ensimmäistä kertaa laittaa päälle nuo keltaiset housut vaikka ne kuinka leventäisivät jalkoja, mutta hitot siitä, kun ne ovat niin ihanan väriset!, joita metsästin koirien ja kissojen kanssa.
 Tiettyjä traditioita pitää olla niin jouluna kuin parhaan ystävän vieraillessa: meidän yökylään kuuluu lähes poikkeuksetta elokuvan katselu ja B&J. Tällä kertaa jäätelön makuna oli New York Super Fudge Chunk, eli suklaajäätelöä pähkinöillä ja suklaapaloilla. Ei mikään uusi maku, mutta hyvää se ainakin oli. ;-) 
Elokuvakaan ei ollut mikään uutuus kauppojen hyllyltä, vaan 2007 vuonna ilmestynyt klassikko. Tai no, jos noin uutta elokuvaa nyt vielä klassikoksi voi sanoa... Leijapoika perustuu Khaled Hosseinin kirjaan se täytyy vielä joskus lukea!, ja kertoo siis kahdesta pojasta 1970-luvun Afganistanissa. Amir on rikkaan perheen lapsi ja Hassan on perheen palvelija. Yhtä kaikki, pojat ovat ystävyksiä - kunnes tulee yksi hölmö riita ja melkein heti perään sota, jolloin pojat ajautuvat erilleen toisistaan. Vuosia myöhemmin Amir saa puhelun, joka johdattaa hänet takaisin kotiseudulleen auttamaan vanhaa ystäväänsä.. Leijapoika on kaunis ja vähän surullinenkin elokuva, jonka katsomista suosittelen lämpimästi. 
...ja kaiken tämän kauneuden päätteeksi oli toki katsottava hieman Supernaturalia vastapainoksi, mutta ei siitä sen enempää...
 Lauantaina herättiin suht aikaisin, laittauduttiin, tehtiin aamupalaa ja laitettiin seuraava leffa pyörimään. Ihan vähän aikaa sitten, kun elokuva pyöri teattereissa, veli kehui Maggien maasta taivaisiin. Veljen mielipiteeseen vaikutti ehkä Arnold Schwarzenegger, joka näyttelee elokuvassa toista pääosaa, mutta jotenkin elokuvan kuvaus jäi kuitenkin pyörimään mieleen. Niinpä siis, kun näin elokuvan kaupan hyllyllä 12,95 e hinnalla, päätin ostaa sen. 
Yleensä en zombielokuvista piittaa, sillä suurin osa niistä on ollut vain päätöntä teurastusta ja suolenpätkiä. Maggie ei kuitenkaan ollut, vaan siinä on syvempi tarkoitus. Elokuva kertoo kaupungista, jota vaivaa zombiepidemia. Erikoista on kuitenkin, että tauti etenee hitaasti: vasta muutamien viikkojen kuluttua inhimillisyys ja hallinta katoavat. Maggie saa tartunnan, mutta hänen isänsä, Wade, päättää ottaa tytön kotiinsa viimeisiksi viikoiksi. Ensin on vain pientä mätänemistä pureman seuduilla, sitten silmistä katoaa väri, keho hiljalleen rapistuu ja ruokahalu alkaa kohdistua porkkanoiden sijasta ihmisiin. Wade kuitenkin taistelee loppuun asti, joten elokuvan tarina on ennen kaikkea isän ja tyttären välisen suhteen kehittyminen. Yllätyin elokuvasta positiivisesti - tässä on nyt toinen niistä kahdesta zombielokuvasta, joista olen oikeasti tykännyt! :-) Toinen on Warm bodies, ihan vaan jos jotain jäi mietityttämään.
 Elokuvan jälkeen lähdettiin kirpparikierrokselle Lanttilaan, mutta kierroksen saldo jäi melko olemattomaksi. Löysin sentään itselleni etsimäni pitsishortsit.. Ja sitten vaan takaisin kotiin! Loppupäivä kuluikin paria tietokonejuttua hoidellessa ja Supernaturalia katsellessa Miten niin koukussa?, kunnes Karoliinan kyyti jo tulikin.
Olipa taas ihana nähdä parasta ystävää ihan ajan kanssa. Elämän kolme tärkeintä asiaa: Nana, joka nytkin hyrisee sylissä, perhe ja paras ystävä. Mitä muuta voisi edes toivoa?
Heippa!

12 kommenttia:

  1. Toi Maggie vaikuttaa kyllä kiinnostavalta, vaikken itekään ole erityisen suuri zombi-fani. Pitääpäs katsoa se! Ja Supernatural rules ;) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ihan ehdottomasti. :-) Ei mitään perinteistä zombielokuvatyyliä, vaan ihan kaikkien katsottavissa. Oli kyllä katsomisen arvoinen!
      Jep, sitä ei käy kieltäminen! ♥

      Poista
  2. Mun kommentti ei tainnu tulla perille edelliseen postaukseen .. Oot ihana ja kaunistunut vaan! Vaikken oo juurikaan kommentoinut sulle niin edelleen täällä lueskellaan sun postauksia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi höh, Blogger on taas varmaan sekoillut. :/ Mutta kiva, kun laitoit nyt kommenttia (muista laittaa jatkossakin. ;-D)! Kiitos paljon. ♥

      Poista
  3. Niin ihanat nuo sun keltaiset housut! Itekin yrittänyt metsästää jotain tollasia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos. :-) Ne on kyllä aika kivat! Käy kurkkaamassa Bik Bokista, ainakin Turun myymälässä oli keltaisia housuja vino pino. ♥

      Poista
  4. molemmat leffat kuulosti tosi hyviltä. leijapojasta varmaan luen kuitenkin eka kirjan, koska tiedän etten koskaan jaksa sitä lukea jos katon leffan ensin ^^' ja kaikki zombileffat on mun makuuni, myös ne erilaiset ja toi maggie kuulosti tosi kiinnostavalta.

    ja ei muuten yhtään leventänyt sun jalkojasi nuo housut. höpö. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kirja on kuulemma todella hyvä! On pitänyt itsekin lukea se, mutta jotenkin asia on vaan jäänyt.. Aina pitää lukea ensin kirja, sitten katsoa elokuva (tosin välillä pettyy tosi pahasti, kun elokuva ei ollut läheskään sellainen, kuin kirjan perusteella oli kuvitellut)! :-) Suosittelen ehdottomasti katsomaan, Maggie oli todella onnistunut.
      Hihi, eipä niin kai. ♥ Kaikkia jänniä ajatuksia sitä vaan välillä mieleen tulee..

      Poista