sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kouluunpaluufiiliksiä

Hellou! Ensin oli kuukausia, sitten yksi kuukausi, sitten muutama viikko ja lopulta vain muutama päivä. Niin sitten koitti viimeisen lomapäivän aika. Olen nyt lomaillut yhden vuoden - jos Lohjalla opiskeltuja iltatunteja ei lasketa - ja nyt on taas edessä koulun penkille paluu. Niin hämmentävää, niin outoa, niin pelottavaa ja niin jännittävää! Vaikka ehkä se on vaan hyvä juttu, sillä muutoin olisin pian joutunut vaihtamaan Facebookin parisuhdestatukseksi Netflixin... :-D
 Huomenna aamulla kirjaudun sisään Muotoiluinstituutin pakkaus- ja brändimuotoilun linjalle. En edes muista, miten pitkään olen haaveillut tuohon kouluun pääsystä! Enkä ole vieläkään oikein sisäistänyt, että aloitan opiskelun siellä. Ennen kaikkea olen siis innostunut, sillä onhan tämä taas yksi toteutunut unelma. ♥ 

Kuitenkin tällä hetkellä fiilikset ovat aika ristiriitaiset: tuntuu, että on liian paljon uutta opittavaa ja tehtävää. Miten ensimmäinen päivä sujuu? Entä jos olenkin tehnyt jotain väärin hauissa, enkä pääsekään sisään? Saanko kavereita? Miten sujuvat syömiset? 
Joudunko heräämään joka aamu ennen seitsemää? Miten sujuvat lähtötason kielikokeet?

Tiedän, että ensimmäinen päivä on vaikein - kun ensimmäistä kertaa menee uuteen ympäristöön, eksyy ehkä kerran ja saa infoa, seuraava päivä on jo helpompi. Niinpä siis, huomenna vaan painelen opistolle ja selviän päivästä, sitten se on tehty. :-)

Aika paljon huolestuttaa myös uuteen ympäristöön sopeutuminen, sillä siellä täytyisi myös tutustua uusiin ystäviin ja kehittää tietynlainen rutiini. Täytyisi uskaltautua ruokalaan ja syödä muiden kanssa. Eiköhän sekin jotenkin suju, kun on ateriasuunnitelmakin tukena. 

Sitten on vielä ne kielikokeet: entä jos en pääsekään läpi? Osaan kyllä kieliä ihan sujuvasti, mutta en ole pahemmin panostanut lukemiseen. Sehän tarkoittaa vain preppauskursseja, mutta silti.. Ja hei, vielä aamuherätykset ja pitkät päivät, äää!

Miksei mikään voi koskaan olla yksinkertaista? 
Kun yksi asia muuttuu, myös moni muu asia muuttuu mukana. 
Kaiken tämän panikoinnin jälkeen odotan opiskelua innolla. Varmasti muitakin jännittää ensimmäinen päivä, enkä ole ainoa käytävillä haahuilija. 
Nyt on siis aika sanoa jäähyväiset kesälomalle ja sopeutua arjen pyörityksiin. Pitäkää peukut ylhäällä ja sormet ristissä. ;-) Heippa! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti