sunnuntai 15. syyskuuta 2013

''Mulle sun nauru on kauneinta, kun mä tarraan sua siivistä''

Heips! Pitänee varmaan aloittaa kertomalla, että englannin kuuntelu on takana - ja selvisin siitä ainakin suunnilleen elävänä! :-D Ei varmaan pitäisi sanoa näin taikausko... mutta se tuntui menevän ainakin minun tasooni nähden ihan hyvin. Vielä on edessä kirjallinen osuus, minkä jälkeen voi ehkä jo huokaista helpotuksesta..
 

Keskiviikkona käytiin bilsan ryhmän kanssa Heurekassa katsomassa Body Words -näyttelyä, jossa oli siis esillä aitoja ihmisruumiita ja niiden osia. Kehoista on poistettu kaikki mahdolliset tunnistettavissa olevat osat: siis lähinnä iho (tatuoinnit, kasvonpiirteet, arvet jne), jottei ruumiiden henkilöllisyyttä voida tunnistaa. Lisätietoja näyttelystä löytyy täältä.

Pakko myöntää, että olin aluksi vähän kauhuissani, koska kammoan tiettyjä kehon osia ja osakseen myös verta.. Mutta mitä vielä, näyttely oli todella kiinnostava, upea, liikuttava ja jopa hauskalla tavalla koominen (kun jotkin ihmiset oli aseteltu soittamaan kitaraa tms.)! Erityisen vaikutuksen teki viimeisillään raskaana oleva nainen, joka poseerasi makuuasennossa, vatsa leikattuna auki niin, että vauvakin näkyi.. Samassa tilassa oli myös mm. alkioita, sikiöitä ja lopulta täysin kehittynyt vauva, jotka saivat oikeastaan olon aika surulliseksi ja mietteliääksi. 
Tieteellisessä merkityksessä oli kuitenkin hienointa nähdä, miten erilaiset sairaudet vaikuttavat kehoon, ja millainen on esim. tulehtunut nivel, tupakoinnista mustuneet keuhkot tai rasvamaksa. 

Näyttely herätti paljon ajatuksia ja päivä Heurekassa oli muutenkin todella onnistunut - varsinkin kun vaihtoehtona olisi ollut istua koulussa neljään asti lukuaineita opiskelemassa! :-D 
Suosittelen todellakin käymään tuolla näyttelyssä, mikäli ette ole vielä sitä nähneet!

 

Lauantaina järkkäsin pienen yllätyksen päivän synttärisankarille. Iskä täytti vuosia, joten keitin aamulla kahvia, tein leipiä (oman puutarhan tomaateilla), surautin tehosekoittimessa mustikka-kookossmoothieta ja annoin aikaisemmin viikolla ostetun lahjan.  

Muutenkin viikonloppu on mennyt aika pitkälti vieraita isännöidessä, minkä nyt on (valokuvauskurssin) kuvauksilta, leipomiselta ja opiskeluilta ehtinyt. Välillä näinkin, ja on ollut kivaa vaihtelua arkeen! :-)

Neuletakki (29,95 e), kynsilakka (0,95 e) ja sukkahousut (12,95 e), H&M
Olen yrittänyt laskeskella vähän omien valintojen ja tekojen vaikutusta ympäristöön, eikä uusien tavaroiden ostaminen ainakaan tue tätä linjaa. Tähän on kuitenkin hyvä selitys: a. täytyy pukeutua lämpimästi, koska syksyn koleus tekee jo aika vakavasti tulojaan ja b. enkun ylppäreissä täytyy olla jotain mukavaa ja lämmintä puettavaa, että jaksaa istua kuusi tuntia pakertamassa kielioppia-asiaa paperille. :-P

Olen kuitenkin pyrkinyt tekemään joitain viilauksia nykyisiin tapoihin.. Meillä on aina kierrätetty, valoja tai laitteita ei jätetä turhaan päälle, kuljetaan mahdollisimman paljon kävellen, pyörällä tai julkisilla, suositaan luomutuotteita jne. Kuitenkin esim. suihkussa saattaa hyvinkin kulua yli 15 minuuttia ja kaupasta tarttuu vähän liian usein joku uusi vaate tai asuste.. 
Näihin juttuihin yritän nyt siis saada vähän tolkkua: lyhennän suihkujen pituutta, käytän vanhoja vaatteita mahdollisimman pitkään, vien tarpeettomat tavarat kirpparille ja ostan mielummin enemmän vaatteita sieltä. :-) Sellaisia pieniä muutoksia vain, mutta on sekin aina kehitystä parempaan päin! 

Oletteko jo laskeneet oman hiilijalanjälkenne (vaikkapa täällä)? Millaisia tuloksia saitte? :-)

Eipä tässä varmaan muuta, joten ensiviikolla palailen kertomaan vähän kauhukuvia enkun kirjoituksista! Heippa.

5 kommenttia:

  1. Laskin hiilijalanjäljen ja hui, tuli isompi kuin odotin vaikka keskiarvoa vähän matalampi! Pisti kyllä miettimään omia valintoja. parantamisen varaa on..

    VastaaPoista
  2. miu: Sama täällä! Uskoin saavani paljon pienemmän tuloksen, vaikka kuinka olikin alle keskiarvon. :o

    VastaaPoista
  3. Ihanat uudet vaatteet löysit, asteekkikuosi on vaan jotain maan mahtavaa! <3

    Itsellekin tuli yllättävän suuri tulos tuosta testistä (2,14maapalloa) vaikka kuinka kierrätän ja syön ekologisesti. Pitäisi tosiaan skarpata tässä kuluttamisessa vielä tarkemmin!

    VastaaPoista
  4. Kylläpäs tuli huono omatunto. 1,98 maapalloa tarvittais mun kulutuksella.

    Mua kiinnostaa, että mikä tuo kirja on jonka annoit ilmeisesti lahjaksi? :)

    VastaaPoista
  5. eika: Kiitos! :-) Samaa mieltä, se kyllä toimii melkeinpä missä vaan! ♥
    Joo, suunnilleen samaa luokkaa minullakin.. Aika järkyttävää oikeastaan, kun kuitenkin yrittää tehdä parhaansa.. :o Mutta joo, nyt pidetään oikein kunnon ekokuuri! ;D

    Kaiku: Tuo on oikeastaan jo aika hyvä tulos, joten älä suotta pode kamalan huonoa omaatuntoa! :') Itse yritän nyt parhaani mukaan päästä ainakin tuon 2 alapuolelle..
    Kari Hotakaisen Luonnon laki (pitää aina tukea, kun on kyseessä sukulainen, vaikkakin sitten aika kaukainen :-P). ♥

    VastaaPoista