sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Koiraemo söi toisen koiran pelastaakseen pentunsa

''Vuonna 1990 syntynyt nainen hylkäsi viime vuoden lokakuussa amerikanbullgog-rotuiset koiransa asuntoonsa. Asuntoon jäänyt narttu synnytti pennut hylättynä ja päätti syödä asuntoon jääneen uroskoiran turvatakseen pentujensa elämän. Koiraperheen kohtalo paljastui, kun asunnosta alkoi levitä pahaa hajua kerrostalon portaikkoon. Naapurit epäilivät asunnossa olevan ruumiin, mutta sen sijaan asuntoon menneet tarkastajat löysivät nartun, neljä pentua ja lähes täysin syödyn uroskoiran jäänteet. Nainen tuomittiin Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa 30 päivän ehdolliseen vankeuteen ja kahden vuoden eläintenpitokieltoon.''

Huhhuh,  ette arvaakaan, kuinka paljon suutuin, kun luin tämän uutisen lehdestä lauantaina! Lehden kuvassa oli äärimmäisen sotkuinen asunto, jonka keskellä makasi koiraemo pentujensa kanssa. Koirien takana näkyi epämääräinen möykky turkkia ja puoliksi syöty jalka! Huoneistossa ollut mätänevä koiran ruumis oli alkanut haista niin pahalta, että hengittäminen ilman suojia oli vaikeaa. Emo oli syönyt siis pentueen isän ja pelastanut siten poikueen hengen - poliiseja vastaan tuli iloinen, hyvinvoiva pentue. Naaraskoira oli niin huonossa kunnossa, että se täytyi lopettaa: lihakset olivat surkastuneet, kynnet kasvaneet pitkiksi ja teräviksi - lisäksi koira käyttäytyi agressiivisesti. 

Todella pisti miettimään, että miten joku voi tehdä tällaista lemmikeilleen! Ensimmäisenä ajattelin, miltä tuntuisi jättää Eetu ja Minni yli viikoksi yksin tyhjään asuntoon ilman ruokaa ja juomaa. En voisi olla hetkeäkään ajattelematta, että siellä ne pienet kärsivät ja kuolisivat pian nälkään. Saati sitten vielä, että toinen kyseisistä koirista odotti pentuja! Millainen ihminen tekee tällaista lemmikeilleen? Oliko kyseessä ehkä jokin hätätilanne, jossa omistajan oli pakko poistua? Lehden mukaan ei. Omistaja oli vain lähtenyt, eikä minun mielestäni asiaa voi perustella kiireellä tai ajattelemattomuudella - olisihan koirille voinut soittaa hoitajaksi jonkun läheisen tai naapurin! 

Tuomioistuimen mukaan tapaus oli normaalia eläinsuojelurikosta vakavampi - olihan kyseessä useamman eläimen henki. Nainen tuomittiin siis ehdolliseen vankeuteen normaalin sakon lisäksi. Onneksi! En voi silti käsittää, miksei eläimen taposta tai kiduttamisesta anneta muuta, kuin pieni sakko, vaikka ihmisen pahoinpitelystä tai murhasta saa jo ties kuinka monta vuotta vankeutta?

7 kommenttia:

  1. Mua on kanssa aina mietityttänyt eläinoikeuksien vääryydet.. =/ Toi oli mun mielestä tosi vähän.. kiva ku ihminen voi saada tuomion ja sakkoja jos ees jättää toisen ihmisen, vaikka se tarttis apua.Eikö tollanen ole vielä vakavampaa, kun on sisällä eikä pääse ulos, ei saa ruokaa ja juomaa? Ihan sairasta.. täysin sairasta.. Onneksi pennut selvisivät ja siinä oli kyllä hitonmoinen äiti!

    VastaaPoista
  2. Kauheeta. Näit on niin paljon nykyää.
    Mä kans olen pettynyt eläinrikoksien rangaistuksien vähäisyyteen.
    Onneksi pentue oli hyvässä kuosissa kuitenkin.

    VastaaPoista
  3. Leena: Niimpä! En tajua, että miten ihmisen ja eläimen raja on muka niin suuri - molemmat on ajattelevia, hengittäviä ja tuntevia olentoja. En käsitä sitä asemaa, johon ihmiset on nostettu. Päiväkodeissa hoitajat eivät voi mennä väliin, jos lapset tappelee, koska siitä voi saada syytteen, mutta eläimiä saa kuitenkin nylkeä elävältä ja pitää nälässä! Aika tempun emo teki suojellakseen niitä pikkuisia! Luojan kiitos, että olivat kunnossa. ♥

    Karpo: Niimpä, näitä on ihan liikaa.. tuntuu, että joka lehdessä on aina vaan kamalampia tapauksia. : < Ei eläimet ole sen vähäpätöisempiä, kuin ihmisetkään, joten miksi niistä saa vain jotain vaivaista päiväsakkoa? Eikö juuri rangaistuksia nostamalla voitaisi vähentää eläinrikoksia...
    Niimpä! Onneksi emon taistelusta oli hyötyä! :')

    VastaaPoista
  4. Hui, kamalaa! Tollaset pistää niin vihaiseksi. Musta toi on niin typerää, eläimillä on ihan samanlainen oikeus hyvään elämään kuin ihmisilläkin - miten siis noinkin törkeistä jutuista voi selvitä vain joillain SAKOILLA? Eihän raha ole mitään hengen tai vähintään terveyden rinnalla, jos vähän pistäisi arvoja järjestykseen. Tai siis, en ymmärrä miten joku voi pitää ylipäätään sopivana rangaistuksena sitä, että joutuu vain maksamaan vähän, kun kyseessä on jokin tuollainen rikos. Eihän RAHA merkkaa tossa mitään.

    VastaaPoista
  5. Varislapsi: No sanopa muuta! Miten eläimen kärsimyksen ja tuskan voi mitata jollain suht pienellä summalla rahaa? Eihän ihmisenkään voi.. tai no ehkä jollain 25 000 eurolla, jos silläkään, eläimen korvaus on alle 1000. En tykkää yhtään. : < Eläin parat!

    VastaaPoista
  6. Kamalaa. Nainen ois kyllä ansainnut paljon pahemman tuomion. Eläin raukat.:<

    VastaaPoista
  7. fashion fan: No niimpä! Käy niin sääliksi sitä emoa.. pentujakin tietysti, mutta ne eivät luultavasti vielä ymmärtäneet tilannetta niin hyvin ja vaikuttivat hyvinvoivilta. Toisaalta on myös omistajan elämässä vähän setvimistä, kun ei ollut kuin 21-vuotias.. Mutta toisaalta, eipähän tule tehtyä jatkossa mitään näin typerää!

    VastaaPoista