maanantai 3. kesäkuuta 2019

Pietari

Heippa! Viime aikoina on tapahtunut niin paljon kaikenlaista, ettei sitä edes yhteen postaukseen saa mahdutettua. Nyt ajattelin kuitenkin palailla vähän viime viikon Pietarin reissun tunnelmiin. :-)
Matkustettiin Pietariin Allegrolla. Vaikka jännitin tosi paljon rajatarkastuksia, selvisin niistä kaikista! Matka Lahdesta Pietariin kesti Allegro-junalla vain kolmisen tuntia.
Pietarissa lähdettiin heti kolmen tunnin kiertoajelulle. Nähtiin Pietarin historiallista keskustaa ja sitä ympäröiviä palatseja. Sää oli sateinen ja harmaa, eikä bussin kattoikkunasta päälle satanut vesi juuri piristänyt tunnelmaa. :-D Onneksi kattoikkuna kuitenkin tajuttiin sulkea puolessa matkassa ja loppu ajelu sujui tyytyväisissä, joskin erittäin väsyneissä, tunnelmissa.

Troika
Illalla mentiin vielä kolmen ruokalajin illalliselle! Huomaatteko, miten kaikkea tehtiin joko kolme tuntia tai kolme kertaa ensimmäisen reissupäivän aikana? :-D Ravintolassa tehtiin tilauksesta vegaaniset annokset ja palvelu oli erinomaista.
Pääruokana oli kanttarelli-linssimuhennosta, joka tuoksui ja maistui uskomattoman hyvälle, vaikka ulkonäkö ei ehkä paljoa lupaakaan. Pakko myöntää, että jännitin illallista todella paljon, sillä sain vasta muutamaa tuntia aikaisemmin kuulla sen sisältävän kolme ruokalajia! Ahdistus kuitenkin helpotti, kun sain ruoan eteeni ja huomasin, ettei se ollut mitään aivan mahdottoman hankalaa.
Jälkiruoaksi oli taivaallisen pehmeää leivosta, puolukoita ja jonkinlaisia vaahtoja. Ahdisti, mutta oli se sen arvoista aivan ehdottomasti! <3
Ilta päättyi kabaree-esitykseen. Oli kyllä melkoinen kokemus! Hotellille palatessa olinkin jo niin poikki, että nukahdin suunnilleen sillä sekuntilla, kun painoin pään tyynyyn.
Hotelliaamiainen on tietysti paras osuus reissussa!
Seuraavan päivän ohjelmaan kuului museoissa kiertelyä ja kanavaristeilyä.

Eremitaasi 
Museossa oli nähtävillä mm. Leonardo Da Vincia ja Michelangeloa, sekä niin paljon kaikkea muuta, että niiden kiertelyyn olisi mennyt vuosia. Opasta lainatakseni: ''Jos käyttää jokaisen taideteoksen katseluun kaksi minuuttia, menee museon kiertämiseen seitsemän vuotta. Ilman taukoja.''
Eremitaasissa kului kolme tuntia, minkä jälkeen oltiin aivan loppu ja väsähtäneitä. Siitä sitten vaan ruokapaikkaa metsästämään, takaisin hotellille ja hetken hengähdystauko ennen kanavaristeilylle lähtöä.
 
Kanavaristeilyllä nähtiin upeita nähtävyyksiä ja hytistiin vilttien alla, sillä tuuli niin paljon ja illan viileys alkoi jo tuntua. Kokemus oli upea, vaikka sen jälkeen väsyttikin jo aivan liikaa! Käveltiin silti kahvilan kautta takaisin hotellille, kävin suihkussa ja nukahdin heti valojen sammuttamisen jälkeen.
Kolmantena päivänä sai nukkua hieman pidempään, eli toisin sanoen seitsemään, mikä sekin tuntui täydeltä kidutukselta vajaiden yöunien jälkeen. Tuplaespresson ja energiajuoman avulla aloin kuitenkin lopulta piristyä! :-D

Iisakinkirkko
 
Aamupäivällä oli hotellihuoneiden luovutus, minkä jälkeen lähdettiin vielä katselemaan Iisakin kirkkoa. Hieman skeptisenä lähdin mukaan, sillä en ole hitustakaan uskonnollinen, enkä sen takia viihdy kirkoissa, mutta olen onnellinen, että päätin siitä huolimatta lähteä. Iisakin kirkko oli nimittäin niin upea nähtävyys, että ihan leuka loksahti ovista sisään astuessa! Tiesittekö, että Iisakin kirkon rakentamisessa on mennyt 40 vuotta?

Petrovskaya Akvatoria
 
Seuraavaksi lähdettiin vielä pienoismallimuseoon. Näytillä oli 1700-luvun Pietari, joka oli vieläpä toteutettu aivan uskomattoman hyvin!
Museokierroksen jälkeen oltiin niin väsyneitä ja nälkäisiä, ettei jaksettu lähteä etsimään vegaanista ravintolaa, vaan mentiin Subwayhin. Sieltä sai jokaisen ruokavalioon sopivan lounaan, joten vaikka ei ruokaturismia juuri harrastettu, olivat kaikki osapuolet tyytyväisiä! :-D
Palattiin Allegrolla kotiin ja kello lähentelikin jo puolta yötä. Reissu oli sen verran hektinen ja tapahtumarikas, että uhosin nukkuvani seuraavat neljä vuorokautta. Alunperin en olisi halunnut lähteä, sillä reissu tuotti niin paljon lisäahdistusta, mutta onneksi lähdin siitäkin huolimatta. Pietari on aivan upea ja erittäin tunnelmallinen kaupunki. <3 Opin taas paljon uutta historiasta ja sain sellaisia kokemuksia, joita ei varmasti kodin turvasta löydy!

4 kommenttia:

  1. Onneksi lähdit!! Etkä jättänyt ahdistuksen pelossa reissua tekemättä. Ketä sulla siis oli matkakavereina? :) Kirkoissa kannattaa ehdottomasti vierailla, vaikka ei olisi uskonnollinen. En ole minäkään, mutta noilla kirkkokierroksilla ei reissuissa olekaan yleensä mitään tekemistä uskonnollisuuden kanssa - kierros on lähinnä arkkitehtuurin ja taiteen ihastelua. Ja ei mielestäni ole pahitteeksi joskus tutustua uskontoihinkin, sillä nekin ovat kiinteä osa ihmiskunnan historiaa.

    Kivaa kesää sulle! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, olen kylmää niin onnellinen, kun uskalsin kaikesta huolimatta lähteä! ❤️ Matkaseurana olivat vanhemmat ja muutamia muita itselle vieraita tyyppejä. Kirkoissa vierailu on kyllä ehdottomasti hyvä idea, ihan vaan sen arkkitehtuurin ja historian takia, vaikkei uskovainen olisikaan. ☺️
      Kiitos! ❤️ Ja sinne myös!

      Ps. Pahoittelut, että kesti ikuisuus vastata, on edelleen ongelmia bloggerin kanssa..

      Poista
  2. Hektisen kuuloinen loma! Mutta silti komppaan edellistä kommentoijaa, tosi hyvä että lähdit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä todella hetkinen loma! Mutta olen silti enemmän kuin onnellinen, kun uskalsin lähteä ☺️

      Poista