tiistai 15. toukokuuta 2018

Päiväpoli viikko 1.

Heippa! Lupasin kirjoitella blogin puolelle kuulumisia päiväpolilta ja nyt on ensimmäinen viikko taputeltuna, joten täällä sitä ollaan. :-) Jos heräilee kysymyksiä päiväpoliin liittyen, niin vastaan niihin mielelläni ja parhaani mukaan!
Käyn siis nyt neljänä päivänä viikossa päiväpolilla ja olen siellä lounaasta välipalaan (n. 11.00-15.00). Kahtena päivänä viikossa on aamupäiväryhmä, joka alkaa jo kymmeneltä. Siellä ollaan käsitelty mindfulnessia ja ahdistuksenhallintakeinoja. Iltapäivällä on toinen ryhmä, jonka kanssa ollaan käyty kävelemässä ja museossa - ainakaan toistaiseksi ei siis ole käynyt aika pitkäksi!
Tunnelma päiväpolilla on rento ja kodikas. Eli mitään varsinaista osastofiboja sieltä ei saa, onneksi! Vähän on kyllä yllättänyt se, miten paljon vapauksia ja vastuuta saa jo heti alussa.
Ruokailut sujuvat siihen tapaan, että syön ensin aamupalan kotona ja tulen ennen puolta päivää polille syömään lounaan. Ruokalaan on tilattu vegaaninen ja sipuliton ruoka, joten sitäkään ei tarvitse enää stressata. :-) Välipalalla on ollut Alpron jogurttia, omenaa ja kahvia. Eli ei mitään kamalan haastavaa!
En ole vielä saanut ravitsemussuunnitelmaa, joten olen saanut koota ruoat melko vapaasti. Ollaan edetty vähän kerrallaan: ensimmäisellä aterialla söin riisiä, seuraavalla muusia ja sitä seuraavalla perunaa. Niin ja myös pähkinäpelkoon ollaan päästy käsiksi niin, että olen ottanut salaatin kaveriksi muutaman pähkinän.
Sain tosi mukavan ja puheliaan omahoitajan, jonka kanssa ollaan tultu hyvin toimeen jo ensimmäisestä tapaamisesta lähtien. Olen tästä todella kiitollinen. Sillä on niin suuri merkitys motivaatioon, miten tulee juttuun hoitohenkilökunnan kanssa. On ollut kiva huomata, että vaikka menisin ahdistuneena ja huonotuulisena polille, omahoitaja saa mielialan kohoamaan.
Toistaiseksi on ollut kolme suht helppoa ja yksi vaikeampi lounas. Jokaisella kerralla on ahdistanut, etenkin ruokia annostellessa, mutta olen aina saanut syötyä. Annokset eivät ole valtavan suuria, mikä on helpottanut uusiin ruoka-aineisiin totuttelua.
Loppuviikosta on ollut muutama vaikeampi päivä, jolloin myöskin päiväpolilla on ahdistanut enemmän. Perjantaina en olisi mitenkään jaksanut lähteä sinne, mutta pakottauduin lähtemään. Aamupäivän ryhmässä olo helpottui jo jonkin verran ja omahoitajan kanssa juttelun jälkeen oli jo ihan täysin erilainen vointi. Päiväpolilla käyminen on tuntunut uuvuttavalta ja raskaalta, mutta myös palkitsevalta. Menee ehkä jonkin aikaa ennen, kuin tottuu uuteen rytmiin, mutta eiköhän tämä tästä vielä ala sujumaan! :-)
Kesäinen sää piristi muuten viikkoa aivan erityisen paljon! <3 Käytiin usein ulkoilemassa ja nauttimassa auringonpaisteesta. Toivottavasti kesä on tullut jäädäkseen!

2 kommenttia:

  1. Toivon, että löydät avun päiväpolilta! Itselleni päiväosastosta oli paljon hyötyä, opit oli helpompi sulauttaa omaan arkeen, kun ei aivan koko aikaa ollut osastolla ja piti ottaa itse vastuu illan syömisistä. Kaiken aikaahan vastuu toisaalta on itsellä - on opittava huolehtimaan itsestään. Huijaamalla huijaa vain itseään. Vaikka ahdistaa niin mene silti, ei sen kuulukaan tuntua koko ajan helpolta ja hyvältä. Kyllä sä vielä toivut <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :-) Päiväosastossa on kyllä se hyvä puoli, että koko ajan samaan aikaan opettelee ruokailuiden toteuttamista omillaan. Kiva kuulla, että päiväosastosta oli apua! <3 Se on kyllä totta, huijaamalla huijaa vain itseään ja toimii itseään vastaan. Niinhän se on. Kiitos paljon <3

      Poista