tiistai 22. elokuuta 2017

Kotikolo nro 2. / Karoliinan & Sannin turparit

Heippa! Lauantaina juhlittiin Karoliinan ja Sannin tupareita, joiden teemana oli jäähyväiset kesälle. Kesäisiä herkkuja, grillaamista ja värikkäitä vaatteita. Sää oli kolea ja sateinen, mutta ei se tunnelmaa haitannut. Toivottavasti hyvä fiilis välittyy kuvien kautta. ;-)
Oli tarkoitus mennä juhliin Tonyn kanssa, mutta suunnitelmat muuttuivat viime hetkellä. Tony jäi meille katselemaan sarjoja ja lähdin suunnistamaan kohti juhlia. Olin ensimmäisenä paikalla, joten aloitettiin tuparit kuvailemalla tarjottavia ja vaihtamalla kuulumisia. Saatoin ehkä ihan vähäsen rakastua tuohon Arabian astiaan, jossa on viinirypäleitä.

Leivottiin Tonyn kanssa tarjolle vegaanista mutakakkua, sillä piti selvitä pienellä budjetilla. En 
ole leiponut mutakakkua kuin kerran aikaisemmin, mutta tämä resepti päihitti ensimmäisen mennen tullen! Alkuperäinen resepti löytyy täältä
 Ihan paras vegaani mutakakku

2 dl vehnäjauhoja 
2 dl sokeria 
½ dl kaakaojauhetta 
ripaus suolaa
1 1/2 tl leivinjauhetta 
1 tl vaniljasokeria
1 dl öljyä
2 dl soijajogurttia (esim. Alpro)
1 levy (145 g) Pandan tummaa suklaata
Tehtiin kakku kertakäyttöiseen piirakkavuokaan, jolloin sitä ei tarvinnut voidella. Muutoin voitele vuoka margariinilla tai vuoraa leivinpaperilla.
Paloittele suklaa ja sulata miedolla lämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan öljy ja soijajogurtti. Lisää lopuksi sulatettu suklaa.
Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa noin 20-25 minuuttia. Kun kakku on hyytynyt reunoilta, mutta on keskeltä hyllyvää, kypsyys on oikea. Jäähdytä hyvin ennen tarjoilua.
Jossain vaiheessa iltaa loput vieraista ilmestyi paikalle ja siirryttiin ulos istuskelemaan. Kalle laittoi grillin lämpiämään ja paistoi muiden tuomia kesäherkkuja.
Koossa oli tosi hyvä porukka, jonka kanssa riitti juttua pitkän aikaa. Oli rento ja kesäinen tunnelma, vaikka aurinko ei paljoa paistellut. Olen kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että kesä jatkuu vielä. Syksy saa kärsivällisesti odotella tuloaan, kunnes päätän kesän olevan ohi. :-D
Alan pikkuhiljaa muuttaa käsitystäni siitä, etten ole koiraihminen. Olen parin viikon sisällä löytänyt kolme koiraa, jotka ottaisin mielelläni hoidettavaksi. Kissat ovat aina numero 1, mutta koirat tulevat hyvänä kakkosena. Kuvassa on ihana koirakamu, jonka Janita toi mukanaan.
Aloitettiin tuttu peli, jossa arvaillaan hahmoja, tällä kertaa Harry Potter -teemalla. Kello oli kuitenkin siinä vaiheessa jo niin paljon, että kyyti odotti ulkona. En ehtinyt mukaan tällä kertaa, mutta ollaan tykästytty peliin niin paljon, että varmasti pääsen sitä vielä pelailemaan.
Ilta oli onnistunut: hyvää seuraa, tunnelmallinen terassi ja paljon juteltavaa. Aika kului ihan liian nopeasti, sillä olisin mielelläni jäänyt vielä pidemmäksikin aikaa. Oli kuitenkin kiva päästä kotiin iltapalalle ja rakkaan viereen nukkumaan.
Sellaiset kuulumiset tällä kertaa. Loma hupenee huolestuttavaa vauhtia, mutta vielä on kesää jäljellä. 
Pitää vaan ottaa kaikki ilo irti viimeisistä lomapäivistä. 
Heippa!

8 kommenttia:

  1. Voi Vimmukoira ♥ Mäkin olin aiemmin ihan sitä mieltä etten ole koiraihmisiä, mutta oon tänäkesänä ollut ton maastonakin kanssa niin paljon tekemisissä että mieli alkaa pikkuhiljaa muuttua :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maastonakki vaikuttaa mielipiteisiin pelottavan paljon. :-D Mutta Vimmu on kyllä aivan ihana ♥

      Poista
  2. Voisit mulle lähettää ton mun ja Sannin vikan kuvan, aika hyvä tilannekuva meistä😁

    VastaaPoista
  3. Hei! Hieman outo kysymys, mutta saisitko selville että mistä tuollaista vikan kuvan lamppunauhaa löytää? :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kärkkäiseltä kävin ostamassa (22e), mutta esim clas ohlsonilta saa myös :-)

      Poista
  4. Kivat juhlat varmasti :) Oliko Tony kipee vai miksei tullut mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Oli kyllä todella kivat juhlat. Tony oli kipeä, joten jäi kotiin tällä kertaa.

      Poista