torstai 11. heinäkuuta 2013

Hej, allihop!

Moikkamoi! Palattiin eilen iltapäivällä Ruotsista, joten tänään oli heti päästävä latailemaan valtavaa kuvatulvaa kameralta koneelle. :-) Lännen naapurissa on aina ihana reissata - vaikka jälkeenpäin ajatteleekin monta päivää ruotsiksi.. :o Ehkä tuokin päänvaiva on oikeasti aika rasittavaa, kun joutuu kääntämään puhuessa kaikki ajatukset suomeksi! pian katoaa, kun näkee huomenna ystäviä juhlien merkeissä... Niistä lisää lauantaina!
Päivä 1.
 

1. Aamu alkoi hermoilulla, kun Minni päätti tehdä muutaman tunnin katoamistempun, jonka jälkeen ilmestyi muina miehinä takaisin ovelle! No, lähdettiin siitä sitten rauhallisin mielin ajelemaan kohti Turun satamaa.
2. Turun linnan ympäristössä oli kaunista ja aurinkoista! :-) Ainoa vain, että jäin jumiin yhteen gyborgivessaan, jonka seinät olivat paksua metallia ja kaikki näytti ihan scifi-elokuvan tyyliseltä. Ovi vain meni lukkoon, eikä avautunut millään! ..menin aivan paniikkiin ahtaanpaikankammoisena - itkin ja huusin, että haluan pois sieltä! Lopulta sain oven avattua, ja yksi mukava nainen tuli siihen jutustelemaan ja halailemaan. :') Paniikkikohtauksen jälkeen kaikki meni kuitenkin hyvin ja palasin nopeasti takaisin tunnelmaan.
3. Siitä on ikuisuus, kun viimeksi ollaan raahattu auto mukana Ruotsiin! Tällä kertaa oli kuitenkin suunnitelmissa myös vierailla vähän kauempanakin...
4. Mentiin M/S Viking Gracella, joka oli melko moderni ja suuri verrattuna edeltäjiinsä!
5. Käytiin Buffetissa syömässä (eipähän ole tullut aikaisemmin syötyä lämmintä ruokaa klo 22.30 aikoihin!) ja meidän pöytä sijaitsi aivan ikkunoiden vieressä. :')
6. Päällä oli iskän markkinoilta ostama mekko, musta neule, rikkinäiset sukkahousut ja kangaskengät.
7. Tax Free oli ehkä pienoinen pettymys, kun ei sieltä löytynyt melkeinpä mitään (paitsi jotain ihanaa mintunvihreää, jonka joku saattaa kuvista huomata! :-) )..
8. Ilta ja vähän liian monta tuntia kului laivaa kierrellessä ja yökerhossa istumassa...

Päivä 2.

  

1. Puoli kuuden herätyksen jälkeen on helppo hymyillä! XD Onneksi löydettiin ihana aamiaispaikka, josta sai tuoretta hedelmäsalaattia, kahvia ja vadelma-mango-kookossmoothieta!
2. Myöhästyttiin tapamme mukaan laivasta lähdöstä melkein puolella tunnilla - koko autokansi oli aivan tyhjillään, ja ainoastaan meidän auto nökötti yksinäisenä paikallaan! XD Hämmentyneet liikenteenohjaajat näyttivät kuitenkin tien ulos satamaan, jossa päästiin jonottamatta ulos satamaan! Kyllä nolotti....
3. ja 4. Tukholmasta ajettiin ensin sukulaisten hellään huomaan Haningeen, minkä jälkeen lähdettiin jaloittelemaan pihapiirin kauniisiin maisemiin. :')
5. ja 6. Kauppakeskus, jossa käytiin ruokaostoksilla, oli muistaakseni Coop. Leuka lattiaa laahaten keräiltiin tavarat kärryyn - tarjolla oli lähes mitä vain ikinä uskalsi ajatellakaan. Tuoreita vihanneksia, marjoja, leipää, jukurtteja, leivoksia, limsoja ja karkkeja riittäisi varmaan ihan kaikkien ruotsalaisten makuun!
7. Seuraavaksi käytiin ajelulla maaseudulla, jossa sijaitsevalla upealla zen-tyyppisellä hautausmaalla käytiin viemässä kukkia..
8. Iltapalaksi tuoreita mansikoita ja jukurttia, sudokuita rustaillen ja ruotsalaiseen tyyliin liian vahvalla kahvilla! :-D
9. Illalla lähdettiin kävelylle rantaan.
10. Ilta-auringon hehkussa maisemat näyttivät satumaisilta, mutta tunnelmaa haittasi, kun ''rannan komein ja karvaisin adonis'' iski minuun silmänsä ja seurasi meitä silmää vinkaten lopun iltaa! Kylläpä oli varsin imarreltu olo rantajellonan röhnöttäessä vieressä suurta, karvaista mahaansa esitellen.. XD
11. Ruotsissa on paljon lintuja - ja te tiedätte varmaan, mitä se tarkoittaa minun kohdallani!
12. Metsämaisema oli todella kaunista, mutta monen tunnin kävelyn jälkeen kaikilla oli jalat kipeitä ja voimat lopussa! Onneksi asia korjaantui, kun pääsi sujahtamaan puhtaiden lakanoiden pehmeyteen..

Päivä 3.

 

1. Lähdettiin ajamaan sukulaisen luo muutaman tunnin ajomatkan päähän. Matkalla pysähdyttiin kuitenkin ihanaan ekokahvilaan, josta sai mm. paikanpäällä valmistettua kookosjäätelöä.   Istuttiin rannassa ihailemassa upeita maisemia.
2. Lisää lintuja! :------)
3. ja 4. Yritin näyttää katu-uskottavalta Rolling Stones -paidassa, punaisissa Dr. Denim -farkuissa ja niiden kanssa väriltään riitelevissä kengissä.
5. Käytiin jälleen kerran rannalla, kun oltiin ensin selvitty päämääräämme asti.. - Ja siellä oli...!
6. Käytiin pizzeriassa hakemassa ruokaa, joten sain hyvän tekosyyn ostaa kaipaamaani kaalisalaattia. Se on siis tuota kummallisen näköistä valkoista mönjää purkissa.. Ihan parasta, mutta Suomesta ei tietenkään löydy samaa! Koko ilta ja puoli yötä kuluikin vierailulla, enkä unisuudeltani oikein osannut nauttia näkemistäni peuroista ja hirvistä..
 
Päivä 4.

 

1. Lähdettiin takaisin Tukholmaan päin, josta löydettiin tuttu ja turvallinen M/S Gabriella.
2. Hmm... Loistava järjestys... Kuva on aamulta, jossa hyvästeltiin vielä majoittajamme lämpimin halauksin. Sain väsymykseltä hädin tuskin lätkäistyä meikit naamaan ja hiuksetkin vähän miten sattuu. Mutta niinhän sitä sanotaan, että reissussa rähjääntyy! :-D
3. Kannella vierähti yllättäen yli tunti, kun aurinko paistoi niin lämpimästi ja meri näytti upealta!
4. Huh, ette varmasti halua tietää, kuinka paljon rahaa kului Tax Freessä!
5. Voittajan on helppo hymyillä! Laitoin ihan leikillä euron kourakoneeseen, josta sitten tarttuikin matkaan Angry Birds -pehmolelu (kaupassa samaisella on hintaa yli 17 e!).  
6. Voi voi, paljonkohan univajetta mahdoinkaan reissullani kerryttää? :o Ilta kului taas maisemia ihastellessa..

 Päivä 5.


1. Mur, tottakai aamulla oli aikaistettava heräämistä vielä yhdellä tunnilla, kun siirryttiin Ruotsin ajasta Suomen aikaan! Silmäpussit roikkuivat suunnilleen polvissa asti, mutta kerranhan sitä eletään! :-D
2. Buffeessa oli hyvää kaurapuuroa, hedelmäsalaattia, marjoja ja kahvia!
3. Heihei, meri, toivottavasti nähdään taas pian! :-)
4. Reissusta mukaan tarttui mm:
- Mintunvihreä ostos oli tietysti Converset (56 e), joista löysin tasan yhdet edes suunnilleen tarpeeksi pienen kokoiset
 - ruotsalainen leivontalehti 
- paljon purkkaa, pari levyä suklaata,..
- Pikku myy -pussukan sain lahjaksi
+ tietysti vähän liikaa Breezereitä ja muuta paheellista...

Oij, oli kyllä aivan ihana reissu! :-) 

 Tosin enpä kyllä kiellä sitäkään, että oli kiva päästä jo kotiin kissoja paijailemaan ja omaan sänkyyn koisimaan. Tosin kauheasti lepoa ei ole liiennyt, kun on leiponut ja järjestellyt huomista varten..

5 kommenttia:

  1. Nyt oot kyllä hälyttävän laihassa kuosissa. En sano pahalla. Tuntuu vaan, ettei kukaan uskalla sanoo sitä sulle suoraan ja näät itsesi varmaan niin vääristyneesti, ettet koe tarvetta muuttaa mitään. Tai kenties olet jo niin kroonistunut. Harmittaa, koska olet selvästi hieno ihminen. Hymyilet kauniisti, vaikka näkeehän sen, että olet heikossa hapessa. Toivon, ettet loukkaannu suorapuheisuudestani. Olet hyvä ja kaunis ihminen - siksi haluan herätellä sinua tässä asiassa. Toivon vilpittömästi, että vielä se aika koittaa, kun opit hyväksymään itsesi sellaisena kuin olet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veit sanat suustani...koko ajan olen katsellut samaa :/

      Poista
  2. Aurélie: Ymmärrän kyllä huolennäkösi, kiitos siitä. Läheiset ja perheeni kyllä huolehtivat asiasta, enkä ole itsekään sokea tilanteelleni. Ja kyllä, kroonistumisesta on puhetta ja tiedän tämänkin asian. Tällä hetkellä, etenkin reissun ja uusien kokemuksien ansiosta voin tällä hetkellä paremmin, kuin vähään aikaan.

    Fandango.: Samaa tännekin, kuin edelliseen kommenttiin.

    VastaaPoista
  3. Ihania kesäkuvia :3 toi kuulosti kivalta reissulta! fanitan noita mintunvihreitä converseja <3 (ps.täältä löytyy toinen hörhö joka kuvailee jatkuvasti kaikkia lintuja xD)

    Tosta syömishäiriöasiasta on pakko sanoa että olen yhtä huolissani kuin edelliset kommentoijatkin. En osaa sanoa muuta kun että toivon sulle valtavasti voimia parantumiseen. Se on raskasta ja se on vaikeaa, tiedän, mutta elämällä on varmasti tarjota sulle niin paljon muutakin kuin sairauden kanssa tappelemista vuodesta toiseen. Toivon että joku päivä(toivottavasti pian!) voit jatkaa elämääsi vapaana syömishäiriöstä :) Olet uskomattoman vahva ihminen, sä kyllä pystyt siihen! <3

    VastaaPoista
  4. majoram: Kiitos! :-) Oli aivan ihana reissu! ♥ Ne on kyllä ihanat, varsinkin tuo väri.. ;)

    Hyvä juttu, en ole ainoa hörhö!

    Kiitos huolenpidostasi. Ymmärrän toki, että tilanteeni herättää varmasti huolta ja hämmennystä. Tällä hetkellä voin kuitenkin suhteellisen hyvin, sillä muutamat viikot ovat menneet hyvinkin onnellisissa tunnelmissa. Tottakai ruoka ja oma paino, sekä tilanne ylipäätään, aiheuttaa päänvaivaa, mutta parempaan päin ollaan kuitenkin menossa. ♥

    VastaaPoista