keskiviikko 11. heinäkuuta 2018

Reissupäiväkirja Ruotsista

Heippa! Oltiin kuuden päivän reissulla Ruotsissa, minkä aikana kirjoittelin päivittäin vähän fiiliksiä ylös ja napsin tottakai useamman kuvan. :-) Ajattelin, että voisin tehdä pitkästä aikaa kysymyspostausta, jos sille on kiinnostusta. Eli nyt saa taas kysellä, mitä mieleen tulee, ja yritän vastailla kaikkeen mahdollisimman todenmukaisesti! <3
 
Päivä 1.
Ajeltiin Helsinkiin ja jonoteltiin muiden autojen kanssa terminaaliin. Syötiin buffetissa, mistä oli vaikea löytää vegaanista ruokaa.. Onneksi lopulta löytyi vähän muutakin, kuin vihanneksia ja leväkaviaaria! Loppuilta kului myymälöitä kierrellessä ja livebändiä kuunnellessa. Sitten vaan puolen yön aikaan hyttiin ja nukkumaan.
 
 
 
Päivä 2.
Heräsin jo puoli seitsemän aikoihin ja laittauduin, kun muut vielä nukkuivat. Sitten vaan aamupalalle (onneksi oli omia eväitä mukana!) ja kannelle nautiskelemaan auringonpaisteesta.
Sitten saavuttiinkin jo isän siskon luo Haningeen. Kahviteltiin, vaihdettiin kuulumisia ja levättiin ennen kauppaan lähtöä.
Ruoaksi ostin vegaanisia herne-basilikapihvejä, jotka oli kenties parhaita pitkään aikaan maistamani kasvispihvejä. <3 muutenkin syömiset sujui vähän paremmin kuin edellisenä päivänä.
Joskus pienet ilot on niitä suurimpia: toiset päätti lähteä vielä illalla kävelylle, mutta päätin jäädä kämpille ja käydä pitkässä kuumassa suihkussa. Siitä tuli ihan mielettömän hyvä fiilis ja sen jälkeen oli mukava syödä iltapalaa ja lueskella kirjaa kaikessa rauhassa. <3
Päivä 3.
Reissupäivä! Alettiin jo hyvissä ajoin valmistautua Hälleforsnäsiin lähtöön, sillä luvattiin olla ihmisten aikoihin isän veljen luona. :-) Hälleforsnäs sijaitsee Ruotsin maaseudulla, useamman tunnin ajomatkan päässä.
Ensin käytiin kaupan kautta ja ostettiin ruoat reissua varten. Tykkään hirveästi kierrellä kaupoissa ulkomailla! Ostettiin oikein hieno ja kallis täytekakku, jonka pudotin heti maksamisen jälkeen lattialle.. Hups :-D Onneksi saatiin toinen ilmaiseksi.
Matkalla Hälleforsnäsiin pysähdyttiin vielä Björndammenilla, joka on kenties kaunein paikka maailmassa! <3
Oli mukava päivä isän veljen luona, ja viivyttiin myöhään. Lopulta oltiin perillä Haningessa vasta yhden aikoihin yöllä. Sammuin melkein heti meikkien ja hampaiden pesemiseen jälkeen. :-D
 
 
 
Päivä 4.
Aamupäivällä lähdettiin äidin kanssa Haningen keskustan kauppakeskukseen ja keräsin New Yorkerin alennuksista niin paljon kokeiltavaa, etten saanut niitä yksin kannettua. :-D Lopulta mukaan tarttui mekko, kaksi ohutta hupparia, paita ja täydelliset vihreät housut.
Päivällä lähdettiin vierailulle serkun luo, missä syötiin, kahviteltiin ja käytiin katsomassa mehiläisiä, joita serkku hoitaa. Vähän pelotti, mutta kokemus oooli todella ainutlaatuinen ja mehiläiset kauniita!
Illalla käytiin vielä kaupassa ja ajettiin takaisin kämpille, missä ehdittiin lähinnä istahtaa alas hetkeksi ennen, kuin jo lähdettiin uudestaan ajelemaan. Olin jo siinä vaiheessa niin väsynyt, että olisin halunnut jäädä lepäämään, mutta muut painostivat lähtemään. Olin reissun ajan itkuinen, enkä nauttinut siitä kovin paljoa.. Mutta oli kiva nähdä kauriita ja hirviä kaikesta huolimatta. <3
Päivä 5.
Aamulla syötiin ja pakkailtiin rauhassa ennen Tukholmaan lähtöä. Löydettiin onneksi lähes ilman mutkia satamaan ja päästiin ajoissa laivaan. :-) Siellä oli melkein heti ruokailu buffetissa ja haastoin itseäni ottamalla vähän jälkkäriä: vegaanista marjasorbettia ja mansikoita. <3
Loppupäivä ja ilta kului Tax freessa kierrellessä ja tuliaisia ostellessa. Käytiin kierähtämässä kannella, kahvilassa iltapalalla ja sitten mentiinkin jo hyttiin lepäämään.
Päivä 6.
Reissun viimeisenä aamuna herätyskello soitti kuuden aikoihin ja hetken valmistautumisen jälkeen lähdettiin aamupalalle buffettiin. Rakastan hotellin ja laivan aamupaloja, joilta saa kerätä lautasen kukkuralleen herkullisia ruokia. <3 Sitten laiva olikin jo satamassa, joten päästiin kymmenen aikoihin ajelemaan kotia kohti!

Sellainen oli tämän vuotinen Ruotsin reissu! Nyt on edessä arkeen palaaminen, mutta ehkä tästä taas selviää. :-) Muistakaahan laittaa kysymyksiä! 

12 kommenttia:

  1. No kyllä multakin itku pääsis jos pitäs koko reissu vaan rehuja ja marjoja ja hedelmiä syödä :D Kunnon mätöt ei olis sulle kyllä pahitteeksi ja tuskinpa niistä kerkiäisit edes lihoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä ei tietenkään ollut kaikki reissun aikana syöty, joten.. :-D

      Poista
  2. Kysymyksiä laidasta laitaan, jos ei haittaa.:D
    Oletko koskaan ollut laivalla myrskyssä/onko ollut meripahoinvointia?
    Näetkö unia/muistatko niitä?
    Oletko koskaan ratsastanut hevosella?
    Mitä kautta tutustuit tyttöystävääsi? Oletko bi vai tykkäätkö vain tytöistä?Minkälaisia haaveita sinulla on?
    Minkä ikäisenä aloit leipoa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksistä! <3 Ja ei haittaa yhtään, on vaan kiva kun tulee monen tyylisiä kysymyksiä. :-)

      Poista
  3. Toivottavasti reissu oli muuten onnistunut! Ei jokaisen hetken tarvitsekaan olla täydellinen mutta tärkein että lähdit ja haastoit itseäsi ♡

    Käytkö joka vuosi Ruotsissa? Oletko muuten käynyt ulkomailla? Missä haluaisit matkustaa jos voisit mennä ihan minne vain?

    Miten sairauksien kanssa menee? Millainen rooli niillä on nyt? Jatkuuko päiväosasto? Oletko jaksanut ajatella mitä kesän jälkeen opintojen suhteen? Mistä saat nyt voimia kun on hankalampi hetki?

    Mitä leffoja ja kirjoja olet viime aikoina kattonut ja lukenut? Onko uusia suosituksia?

    Näiden kysymysten siivittämänä toivon mukavia kesäpäiviä ja rohkeutta haastaa itseä taas lisää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli joo onneksi, vaikka vähän niitä huonompia hetkiä siihen mahtuikin. Mutta tosiaan, ei kaiken tarvitse olla täydellistä ollakseen silti hyvää. <3 Kiitos kysymyksistä! <3

      Poista
  4. Oon seurannut sun blogia jo pitkään enkä ole koskaan kyllästynyt. Tykkään sun blogista tosi paljon ja se on antanut mulle myös hyvää vertaistukee.

    Olis mukava kuulla millasia tulevaisuudensuunnitelmia sulla on?
    Miten sun läheiset suhtautui syömishäiriöön?
    Jos saisit toteuttaa 3 toivomusta, mitä ne olis?
    Mikä oli sun lapsuuden haave ammatti?
    Mitä musiikkia tykkäät kuunnella?

    Kaikkee hyvää sulle ja sun läheisille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi että, et tiedäkään, miten hyvä mieli tästä kommentista tuli! <3 Kiitos paljon. Ja ihana kuulla, että saat täältä vertaistukea! :-) Kiitos kysymyksistä ja kaikkea hyvää myös sulle <3

      Poista
  5. Vastaisuuden varalta, jos oot menossa laivalle buffaan niin kannattaa kertoa jo matkaa varatessa vegaaniudesta. Oltiin vuosi sitten jouluna laivalla ja sain Oumphia alkupalasalaatissa pöytään tuotuna + valita annoksen ala carten puolelta, koska joulubuffapöydässä oli lähinnä vain erilaisia kaloja ja kinkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi miksen ole koskaan kuullutkaan tästä? :-O Täytyy ehdottomasti ensi kerralla ilmoittaa etukäteen, että löytyy vähän enemmän tarjottavaa. :-)

      Poista
  6. Mikä sua motivoi eniten parantumaan?
    Tiedätkö oman hyvinvointipainosi? Jos tiedät, niin koetko että sun on siinä painossa hyvä olla?
    Ootko saanut päiväpolilta ystäviä? Voiko siellä jutella avoimesti toisten kanssa?
    Mikä on sun lempi jäätelömaku?
    Jos pitäisi itsesi hemmottelupäivän, mitä se sisältäisi, mitä tekisit silloin? :) (tai mitä et tekisi)
    Toipumisen parhaita puolia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyviä kysymyksiä, vastailen näihin postauksessa 😊

      Poista