sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Hiljaiseloa: viisi asiaa tältä viikolta

Heippa! En alunperin ajatellut kirjoittaa tänään, sillä ei vaan löydy sanottavaa. On tosi hiljaista, eikä täällä päin oikeastaan tapahdu mitään mainitsemisen arvoista. Silti päädyin muokkailemaan aikaisemmin viikolla ottamiani kuvia, minkä aikana syntyikin idea tästä postauksesta. :-)
Kivoja asioita. Niitä oikein lääkäri kehotti etsimään ja tekemään, joten olen yrittänyt löytää sellaisia asioita, joista nautin. Yksi niistä on kävely luonnossa, metsän hiljaisuus ja valokuvaus. Olen viettänyt useita tunteja ulkona kamera kädessä ja musiikit korvilla. Metsän keskellä on hyvä laittaa Spotify tauolle ja kuunnella luonnon ääniä. Parasta terapiaa.
Stranger Things. Pääsin viimein aloittamaan tämän hypetetyn sarjan, kun oli taudin takia voimat poissa. Eilinen menikin sitten tiiviisti sarjan ensimmäistä kautta tuijotellen. Onhan se hyvä - ja koukuttava! 
 
Puolikuntoisena. Olen ollut jo yli viikon ajan siinä rajoilla, olenko kipeä vai en. Tauti ei iske kunnolla päälle, mutta voimat loppuvat pienestäkin rasituksesta ja välillä on enemmän tai vähemmän kipeä olo. Ottaisin niin paljon mieluummin kunnon flunssan, että tauti menisi viimein ohi!
Kesälomalla. Lääkäri antoi kaksi vaihtoehtoa: Palaan kouluun tai jatkan sairaslomaa ja alan käymään päiväpolilla. Panikoin toista vaihtoehtoa niin pahasti, että sanoin palaavani kouluun. Rehellisesti sanottuna en ole vielä lainkaan opiskelukuntoinen (eipä sillä, että olisin paljoa ehtinyt saikulla lepäämäänkään..), joten ehdin jo ahdistua kunnolla ennen kuin pääsin kotiin. Kotona huomasin, ettei koulua enää olekaan ennen kesälomaa, sillä suoritan yhden kurssin sairasloman takia vasta ensi vuonna. Eli toisin sanoen, olen nyt lomalla, enkä ole menossa päiväpolille. Olen hämmentynyt, jopa ahdistunut, sillä tuntuu, että pitäisi kuitenkin olla koulussa ja tehdä asioita. Onneksi olen sentään tehnyt oman alan hommia, joista saan luultavasti harjoittelupisteitä ja pääsen näin edistämään opintoja. :-) En tiedä, kaikki on vaan jotenkin solmussa ja seisaallaan nyt.
Hiljaiseloa. Olen viettänyt suurimman osan ajasta omissa oloissani, pitänyt sometaukoa ja ollut juuri niin epäsosiaalinen kuin hyvältä tuntuu. Haluaisin sanoa, että olen käyttänyt kuluneen ajan syvällisiin ja tärkeisiin pohdintoihin, mutta oikeastaan olen vain yrittänyt tulla toimeen ahdistuksen kanssa. Olen yrittänyt miettiä omaa tilannetta ja sitä, mitä haluan tehdä seuraavaksi, mutta tällä hetkellä on vaan parempi edetä päivä kerrallaan. Kyllä asiat tästä vielä järjestyy, haluan uskoa siihen.
Sellaisia kuulumisia tähän viikkoon. Seuraavalle viikolle onkin suunnitteissa jo pari postausta, joten palaillaan taas pian asiaan. <3

9 kommenttia:

 1. Lupaan sulle, että kaikki järjestyy <3 Voimia ja tsemppiä!
  PS.Aivan ihania nuo ottamasi valokuvat! Tulee kivat kevätvibat niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Ihana kuulla, sillä tavoittelin juuri sitä! :-)

   Poista
 2. Miksi kieltäydyt päiväpolistä? Mikä siinä saa paniikin aikaan?
  Älä anna periksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä! Saisit päivä- ja syömisrytmin taas kuntoon.

   Poista
  2. On jäänyt traumoja pitkästä osastojaksosta aikaisemmin, vaikka eihän päiväpoli ole millään tavalla verrattavissa siihen. Myös syöminen ja ihmisten kohtaaminen pelottaa, mutta olen nyt alkanut harkita päiväpolia uudestaan. :-) Saattaisi olla jopa ihan hyvä vaihtoehto..

   Poista
 3. Asiat kyllä oikeasti aina järjestyy. Ja huonot kaudet on vain jaksoja, eivätkä jatku loputtomiin. Haluan omasta kokemuksesta kertoa myös kuinka minulla yllättäen väheni lähes olemattomiin kaikki ahdistus (diagnoosi joku yleinen ahdistuneisuushäiriö) kun vuosi sitten aloin oikeasti syömään riittävästi. Aivot kun ei vaan toimi liian vähällä energialla. Tiedät tämän varmasti, mutta muistutukseksi ja rohkaisuksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Toivottavasti riittävä ravitsemus auttaisi ainakin paniikkioireisiin, vaikka se ei kaikkia ongelmia veisikään.. :-)

   Poista
 4. Millä objektiivilla kuvaat? Mahtavia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista ihan tarkalleen, mutta uskoakseni se on Tamronin 70-300 tele :-) Kiitos paljon!

   Poista