sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Elokuvasunnuntai

Moikka! Edellisestä kysymyspostauksesta on jo aikaa, joten ajattelin taas heittää ilmaan tutun lauseen: kysy, mitä ikinä haluat tietää. :-) Mikäli kysymyksiä tulee riittävän paljon, teen niistä postauksen lähiaikoina.
Kenkien alla rahisevat pikkukivet ja asfaltti. Auringon valo ja lämpö. Lintujen laulu aamulla, kun kaupunki on vielä hiljainen. Kevättakkiin vaihtaminen ja kepeiden laulujen kuunteleminen matkalla kouluun. Tuntuu, että kaupunki ja sen ihmiset ovat heränneet pitkän pimeyden jälkeen. Kevääseen liittyy toivoa ja tunne, että jokin uusi on alkamaisillaan. Rakastan kevättä, joka kääntää katseet kohti tulevaa kesää. Olen kesän lapsi, vaikka talvessakin on omat hyvät puolensa.
Yksi asia, jota en kuitenkaan olisi seurakseni kaivannut, on allergia. Pari vuotta sitten sain riesakseni pujoallergian, joka alkoi pujojen kukkiessa myöhemmin keväällä. Ajattelin, etten sentään onneksi ole allerginen koivun siitepölylle. Itku pitkästä ilosta, sillä nyt allergiaoireet ovat saaneet nenän kutiamaan ja kurkun karheaksi jo alkukeväästä. Ehkä on pakko kääntyä apteekin puoleen, mikäli oireet tästä pahenevat. Olo on tänäänkin ollut niin kehno, että melkein epäilen tulevani kipeäksi..
Voisin fiilistellä kevättä ja valittaa allergioita loputtomasti, mutta eiköhän siirrytä aiheeseen. Koulussa on edelleen tosi kiireistä, enkä ajatellut tekeväni viikonlopun aikana mitään muuta, kuin raivata pois kasaantuvia tehtäviä. Karoliina oli kuitenkin toista mieltä ja ehdotti, että lähtisin mukaan elokuviin. Sunnuntai on lepopäivä - ja mikäs olisikaan sen parempaa, kuin elokuvapäivä ystävien seurassa. :-)
Elokuvaporukkaan kuului Karoliina, Sanni ja Elli. Olin jo aikaisemmin ajatellut, että haluaisin nähdä kyseisen elokuvan, mutta yksi painava syy oli myös lyhenevä päivämäärä joululahjalipun vanhentumiseen. Eli toisin sanoen, oli niin monta hyvää syytä jättää kouluhommien tekeminen, että olisi ollut suorastaan hölmöä jättää tilaisuus käyttämättä. You only live once, vai miten se meni? :-D
Beauty and the Beast on Bill Contonin ohjaama versio yhdestä nostalgisimmasta Disney-elokuvasta, Kaunottaresta ja hirviöstä. Muistan katsoneeni sen lukemattomia kertoja VHS-kasetilta, kun olin pieni. Muistin kyllä pääpiirteittäin, mitä elokuvassa tapahtui, mutta uutta filmatointia katsoessa kaikki tuntui uudelta ja ihmeelliseltä. Iso peukku Emma Watsonille, joka esitti Bellen roolin. Siinä oli yksi elokuvan kantavia voimia, joka olisi tehnyt kehnommastakin elokuvasta katsomisen arvoisen. Beauty and the Beast oli kuitenkin hienosti toteutettu, koskettava ja kaunis. Karoliina, joka muisti Kaunottaren ja hirviön paremmin, sanoi sen noudattavan uskollisesti alkuperäistä tarinaa. Tätä voin suositella niillekin, jotka eivät ole alkuperäistä elokuvaa nähneet. :-)
Pienenä en ihan ymmärtänyt elokuvan syvällisempää merkitystä, mutta tiesin sen liittyvän sisäiseen kauneuteen. Vanhempana ymmärrän, miten hienosti elokuva käsittelee erilaisuutta ja ottaa kantaa siihen, miten helppoa on tuomita pelkän ulkokuoren perusteella. Ulkomuoto kertoo lopulta vain häviävän pienen osan tarinaa, eikä pidä antaa ensivaikutelman määritellä ihmistä. Erilaisuus on rikkaus.
Oli kyllä kiva sunnuntai, kun sai hetkeksi aikaa unohtaa kaikki velvollisuudet ja stressit. Taitavat nuo ystävät tuntea liiankin hyvin, kun kiskovat välillä eroon kouluhommien parista. :-) Asiat on tällä hetkellä tosi hienosti, sillä seurustelun lisäksi on tapahtunut yhtä sun toista hyvää. Kerron niistä lisää ensi viikolla, kun saan hoidettua alta muutamat asiaan kuuluvat velvoitteet.
Jotenkin tämä postausten kirjoittaminen venyy aina vaan myöhäisemmälle, vaikka seuraavana päivänä olisi aikainen herätys. Toivottavasti se ei kuitenkaan näy postausten laadussa. :-D Heippa!

Muistakaa laittaa kysymyksiä! Aihe on vapaa, joten vastailen kaikkeen, mikä askarruttaa tai muuten vaan kiinnostaa. Kiitos kaikista kysymyksistä. :-)

5 kommenttia:

 1. Mua kiinnostaisi tietää, että kiinnitätkö huomiota veganismiin esim.kenkiä ostaessasi? Tai siis et varmaan nahkaisia osta, mut esim. kengissä käytettyihin liimoihin yms.?

  VastaaPoista
 2. Syökö sun muu perhe lihaa? Syötkö purkista vitamiineja? Meikkaatko joka päivä? (Sun eyelinerit on kivat:) Mitä alkoholia yleensä juot, kun juot? Haluatko joskus lapsia / naimisiin / omistusasuntoa? Missä vaiheessa muutat pois kotoa? Aiotko pysyä sillä paikkakunnalla (Lahtiko se oli?)? Missä tapasit tyttöystäväsi?

  Tuli nyt muutama kysymys laidasta laitaan. Sori, jos joku on joskus jo kysytty/ selvinnyt muuten blogissa.:)

  Kivaa kevättä sulle!

  VastaaPoista
 3. Mikä sinun näkemyksesi on siitä, että nykyään valtaosa varsinkin anoreksiaa sairastavista/sairastaneista tituleeraa itsensä vegaaniksi?

  Haluatteko tulevaisuudessa lapsia kumppanisi kanssa? Mikä on sinun suhteesi lapsiin?

  Oletko koskaan ollut miehen kanssa?

  Mitkä ovat suosikkikauppojasi/verkkokauppojasi?

  VastaaPoista
 4. Onko sun tatuoinnit tehty vegaanisilla musteilla?

  Onko sun veli vegaani tai kasvissyöjä?

  Miten sun vanhemmat suhtautuu sun lesbouteen /bi:nä olemiseen?

  Kuinka tärkeää sulle on Karoliinan hyväksyntä? Karoliina lopetti/vähensi alkoholin käyttöä -> hetken kuluttua sä teit samoin. K on lesbo -> nyt sullakin on tyttöystävä. Karoliina on vegaani -> samoin sä jne. Miten teidän ystävyyden kävisi, jos valitsisit toisin?

  VastaaPoista
 5. pilkunviilausta .... pujo kukkii vasta heinäkuun pulessa välissä :D

  VastaaPoista