sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Joululahja-arvonta!

Halusin ilahduttaa teitä arvonnalla, jonka voittaja saa lahjaksi pienen paketin! Sisältö on tällä hetkellä suunnilleen tällainen (joitain lisäyksiä saattaa vielä tulla):

~ muffinivuokia
~ suklaata ja mentos-pastilleja
~ sormus
~ kynsilakka
~ suklaa-kirsikka -tuoksukynttilöitä
~ tarroja
~ vihko

Arvontaan voi osallistua kommentoimalla tähän postaukseen! Haluaisin kuulla vähän teidän jouluperinteistä ja siitä, miten joulua odotellaan! ♥ 

Kiitos ja onnea arvontaan! :-D

MOI! PIENTÄ LISÄINFOA TÄSSÄ VAIHEESSA:
- ARVONTA PÄÄTTYY SUNNUNTAINA 9.12. JOTEN VIELÄ ON AIKAA OSALLISTUA!
- OLISIN VASTAILLUT TEIDÄN KOMMENTTEIHIN, MUTTA BLOGGER TEKI SEN KÄYTÄNNÖSSÄ MAHDOTTOMAKSI...
   

26 kommenttia:

  1. sä oletkin ainoa jonka uskoisin keksivän jotain noin mukavaa blogin lukijoille.olet ihana ^^

    meillä on samat jouluperinteet aina eli lähisukulaiset yhteen koristelemaan kuusi, mässäilemään jouluruuilla ja lahjoja aukaisemaan.huvittavinta on ehkä se miten "aikuiset" paketoivat kaikki isot lahjamäärät vasta aaton aamuyöllä, niin että aattopäivänä ja iltana ollaan ihan silmät ristissä väsymyksestä.
    joulua odotttelen tosi tosi tosi kovalla innolla! ;D

    VastaaPoista
  2. moi
    yleensä vietän joulun aina perheeni kanssa, äiti, veli ja äidin isä. syödään hyvin ja paljon ja vähän pieniä lahjoja.
    joulua odottelen innolla koska tykkään hirveän paljon joulutunnelmasta, valoista ja tottakai joulupukista ;)

    VastaaPoista
  3. Kerranki joku, joka ei anna toista ääntä siitä hyvästä että linkittää arvonnan omaan blogiinsa! :D

    No, meidän jouluperinteet taitaa olla suurimmalta ostalta sellaisia perusperinteitä: ollaan melkein koko perheen voimin kotona (vanhempi siskoni ei tule, kun sillä on jo ihan oma perhe muksuineen joiden kanssa viettää joulua). Jouluaatto kuluu suunnillee niin, että aamulla katsellaan joulupukin kuumaa linjaa / piirrettyjä ja laitetaan vielä vikat jouluruoat kypsymään. Iltapäivästä käydään saunassa ja tämän jälkeen syödään. Illansuussa sitten käydään haudoilla viemässä läheisille kynttilöitä, jonka jälkeen minä ja veli aletaan pelaamaan Super Mario Bros 3:a NESsillä ja sitten jossain vaiheessa availlaan lahjat, jonka jälkeen jatkuu SMB3 ja yleinen tunnelmointi :D

    Joulunodotteluun kuuluukiin sitten piparien leipominen, lahjojen paketointi ja ehdottomasti kuusen koristelu ja muut koristeet 8D

    VastaaPoista
  4. Heyy.c:
    Meillä ei ole joulua ilman saunassa käyntiä, mutta ilman kinkkua pärjäämme. Perinteenä on, että lahjat avataan vasta ilta kuuden jälkeen! Haha

    VastaaPoista
  5. Ihana arvonta : 3 Oon ihan hulluna noihin tuoksukynttilöihin :'>

    Meillä ei mitään ihmeellisyyksiä jouluperinteistä löydy, aamulla katotaan Joulupukin kuuma linja ja Lumiukko. Samalla myös koristellaan kuusi, jonka jälkeen sit syödään, laitetaan lahjat kuusen alle ja koristellaan piha lyhdyillä. Illalla on joulusauna. Saunassa on yleensä vaan kynttilöitä, niin tulee oikee tunnelma : ) Saunan jälkeen avataan lahjat ja sit soitan serkulle ja juoruillaan yleensä tunti siitä, mitä ollaan saatu lahjaks :'D Jouluyön vietän yleensä itekseni ja keskiyöllä käyn viemässä kissojen haudalle kynttilän : > Joulupäivänä on vielä vuorossa koko suvun ruokailu.

    Joulua ootan joulukalenterin ja lahjakiireiden kanssa. Ja onhan tässä välillä muutamia pikkujoulujaki : 3

    VastaaPoista
  6. Mooips! Itellä on jo kauhee joulufiilis päällä ja tänäänki tuli leivottua joulutorttuja, lisäks aloin lukemaan Joulutarinaa noin miljoonannen kerran, mutta tällä kertaa niinku joulukalenterina, et luen joka päivä yhen luvun:3

    VastaaPoista
  7. Meillä jouluperinne menee oikeastaan niin, että serkun isovanhemmat (jotka eivät edes ole sukua, mutta silti ♥) järjestävät ensin pikkujoulut joka vuosi, ja ruokaa on aivan älyttömän paljon ja hyvää ja nom! ja sitten itse joulu, ensin jouluaatto äidin luona kaikkine jouluun kuuluvine herkkuineen, ja sitten isälle joulupäivänä syömään ihan kaikkea muuta hyvää, koska esim. laaturuokia myydään halvalla joulun aikaan, kun niitä ei kukaan osta (:

    VastaaPoista
  8. Joulua odotellaan kynttilöiden, pikkukuusen kanssa, lahjoja paketoiden ja joulumusiikkia kuunnellen. Jouluperinteenä on ollut käydä sukulaisilla ja sitten viettää perheen kanssa 24. päivän ilta. Vaikka kaikki lapset ovat muuttaneet jo pois kotoa, käymme silti sukulaiskierroksia omaan tahtiin ja sitten vietämme illan vanhemmilla. Sukulaisilla syödään jouluruokaa ja saadaan lahjoja. Vanhemmillani kokoontuvat siis minä ja avokkini ja kaksi siskoani ja heidän kihlattunsa. Syömme jouluruokaa, katsomme jouluaiheisia ohjelmia (aamu pitää aloittaa Lumiukko piiretyllä, muuten ei tule joulua♥) ja jaamme ja availemme lahjoja. Joulukuusena meillä on muovikuusi, koska se on aina nätti, eikä varista neulasia. Joulun tuoksu tulee pipareista ja havunoksista♥ 25. päivän kaikki viettävät miten itse tahtovat; yleensä kotonaan löhöten, telkkaria katsoen ja syöden.
    Joulu on vuoden paras juhla ♥

    VastaaPoista
  9. ihana arvonta <3 !

    meillä jouluun valmistaudutaan leipomalla joulutorttuja ja pipareita sekä kuuntelemalla joululauluja. joulukoristeet ja valot laitetaan vasta muutamaa päivää ennen aattoa. aattoaamuna katson lumiukon - siitä on tullut jo perinne. :) äiti on keittänyt yöllä riisipuuron, joten sitä aamupalaksi. loppupäivä menee kuusta koristellessa ja ihan vain rentoutuessa. illalla suuntaamme kirkkoon ja syömme jouluaterian, sitten jaetaan joululahjat.
    erikoisen tästä joulusta tekee sen, että vietän sen poikaystäväni kanssa kotona. hänkin pääsee siis oksaksi jouluperinteitämme. <3

    VastaaPoista
  10. Meillä joulunodotus alkaa viimeistään ekana adventtina. Itsenäisyyspäivänä leivotaan pipareita ja kaivetaan koristeet esiin. Joulukortteja alan itse tehdä jo hyvissä ajoin kuin myös lahjoja. Usein käyn lahjaostoksilla joulukuun puolella ja hankin pikkuhiljaa kaikki kasaan. Aatonaattona haetaan kuusi metsästä sulamaan ja koristellaan joko silloin illalla tai aattoaamuna. Sitten on joulupuuro, käydään haudoilla ja illalla jouluateria ja -sauna sekä lahjojen avaus. Joulupäivä löhötään ja tapanina käydään mummolassa. Tämmöistä :)

    Ps. Edelliseen postaukseen: Oliko hyvä toi leffa? Meinasin itsekkin sen katsastaa :D

    VastaaPoista
  11. Itte kans tykkään joulusta älyttömän paljo ja aiva joulufiilikset jo tosiaan on! :) Yleensä jouluaattoa vietän porukalla suvun kanssa, mutta tänä vuotena ollaan perheen + poikakaverin kans ihan vaan keskenään kotosalla :)<3 mukavaa vaihtelua ison porukan kanssa hössöttämiseen :---D Joulu menee yhdessä oleskellen, saunoen, pelaillen, herkutellen ja rentoutuen :)!

    VastaaPoista
  12. En ole koskaan perustanut joulusta, mutta vuoden 2008 joulun jälkeen vielä vähemmän. Äitini tappoi itsensä tuona jouluna, ja sen jälkeen joulu on ollut vain yksi päivä muiden joukossa. Päivä, jonka takia ihmiset pistävät rahaansa kaikkeen turhaan. Päivä, joka on vain äitini kuolinpäivä. Eipä sen enempää. En ole uskovainen, joten uskonnonkaan puolesta en joulusta välitä. Asuimme siskoni ja pikkuveljeni kanssa äitini siskon luona jo ennnen kuin äitini tappoi itsensä. Sen jälkeen olemme viettäneet joulua aina perheen kesken, mutta tuleva, vuoden 2012 joulu tulee olemaan erilainen. He lähtevät Espanjaan, minä jään tänne kotisuomeen, viettämään yksin joulua, anteeksi äitini kuolinpäivää, käymään yksin äitini haudalla.

    ♥, Oona.

    VastaaPoista
  13. Jouluun valmistautuminen on mennyt hieman eritavalla, kuin yleensä. Rakas pappani nukkui alle 2viikkoa sitten pois ja kaikki on vähän sekaisin. Hieman ennen jouluaattoa on papan hautajaiset, joten jouluaatoksi hautausmaalla on yksi uusi hauta♥ Nytten tuli vähän surullinen versio.

    VastaaPoista
  14. Ihanaa ! :)
    Joulu tuntuu vasta joululta jouluaattona ja sillon meil menee aina tietyssä järjestyksessä asiat. Herätään, syödään aamupalaa, lounaaks riisipuuroa, sitten löhöilyä joulun ruokien teko ja illalla sitten syödään paljon ja loput avataan lahjat. :) Me olemme aina viettäneet joulua, se on ilon juhla meillä, vaikka me uskovaisia ole.

    Varjo

    VastaaPoista
  15. Kivoja palkintoja! :')

    Olen todellakin jouluihminen ja haluan ylläpitää joitain perinteitä. Kynttilöitä kuluu ja jouluvalot kaunistavat maisemaa ikkunasta. En halua vetää överiksi valojen tai koristeiden suhteen, vaan mielestäni hillitty on kauniimpaa. Aion laittaa tänäkin vuonna sellaisen pienen, aidon joulukuusen Elsa-kissan iloksi. Se tykkää nuuhkia kuusta ja majaileekin usein sen alla. *<:3 Ajattelin ostaa vähän laatikoita ja kylmäsavutofua (sinapilla maustettuna), koska pitäähän jouluherkkuja saada omassakin pikkukämpässä! Vaikka varmaan niitä saa vähän muuallakin. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainiin! Ilman lastenohjelmia ei ole joulua. ♥

      Poista
  16. Ah joulu, mitä siitä kertoisin!
    joulu alkaa tottakai tuoksukynttilöillä ja perinteisellä suklaakalenterilla. koko joulukuu menee siihen kun pähkäilen lahjoja ystäville, perheelle ja tietty lemmikeille, ja sitten pika pikaa kipitän kaupungille iltamyöhään ostamaan niitä.
    aivan joulun alla jännitys tiivistyy, kinkku on uunissa, ja perheen kesken istutaan olohuoneen lattialla katsoen telkkaria ja juodaan Glögiä.
    Aatto meneekin lastenohjelmia katsoessa ja suklaata mussuttaessa kädet täristen jännityksestä. päivällä lähdeme isovanhempien luo, käydään hautuumailla sytyttämässä kynttilöitä ja tullaa punaposkisina kotiin syömään mummin tekemää jouluruokaa. illalla viimein saamme avata lahjat, ja niitä ihasteltuame pakenemme omiin koteihimme, sytytämme kynttilöitä ja nukahdamme joulunilosydämmessä :) <3
    ah, rakastan joulua!

    VastaaPoista
  17. Joulukoristeet laitetaan perheen voimin jo joulukuun alussa. Pipareita ja torttuja aletaan leipomaan joulukuun puolessä välissä, alusta loppuun sisarusten kanssa.

    Aattona meillä heti herätyksen jälkeen aletaan sisarusten kanssa pelaamaan pleikkaria tai vaihtoehtoisesti lautapelejä, lumiukon aikaan siirrytään telkkarin eteen ja sitten puuhataan taas yhdessä samalla, kun iskä hakee kuusen metästä ja se koristellaan. Iltapäivällä käydään saunassa jonka jälkeen käydään vaikka pulkkamäessä sisarusten kanssa ja sitten syödää paljon herkullista ruokaa ja sen jälkeen tulee lahjat! Illalla vielä mennää sukulaisten haudat kynttilöin koristamaan ja viimeisenä vielä glögiä, pipareita ja torttuja.

    VastaaPoista
  18. Mulle joulut on viime vuosina ollut vaikeita syömishäiriön takia, mutta nyt kun olen mennyt paaaaljon eteenpäin niin uskon, että saan tänä vuonna joulusta enemmän irti. Viime joulu oltiin poikaystävän kanssa ulkomailla ja se oli kummallista kun oltiin rannalla jouluaattona :D Reissu oli mahtava!

    Perinteisesti joulut menee perheen kesken. Tehdään niitä perinteisiä asioita, katsotaan lastenohjelmia ja se joulurauhanjulistus _aina_ :D Koristeellaan kuusi aatto-aamuna, syödään perus jouluruokia, saunotaan ja jaetaan lahjat, niin ja käydään haudoilla viemässä kynttilöitä. :) Ei mitään sen ihmeellisempää. :)

    VastaaPoista
  19. Niin ja joulua odotan aina kovasti ja musta joulussa on just parasta se odottaminen ja joulun valmisteleminen. :D Eli koristelu, lahjojen hankkiminen, joulukorttien tekeminen jne.

    VastaaPoista
  20. Meillä tulee kuusi taloon 22. tai 23. päivä, ja silloin kutsutaan myös naapureita/perhetuttavia glögille. Aattona katsotaan joulupukin kuumalinjaa, Lumiukko ja Joulurauhan julistus, ja lounaaksi on riisipuuroa. Iltapäivällä mennään kirkkoon ja kotiin tultua syödään oikea, perinteinen jouluateria. Ruuan jälkeen avataan lahjat ja loppuilta vaan oleillaan miten tykätään (:

    Valmisteluissa meillä ei ole mitään erityistä; vaihdetaan jouluverhot ja -matot, laitetaan joulukoristeita, askarrellaan/ostetaan joulukortit ja hankitaan lahjoja.

    Joulu on ihana<3 (:

    VastaaPoista
  21. Ihan sama kuka voittaa arvonnan, mutta ylipäätään noin hyväsydäminen ajatus lämmittää mieltä. ♥

    Mulla on aina suklaakalenteri.:3 Dumle nyt parina vuonna (paras!)Äiti on ihan joulufriikki, joten meillä kodista näkyy, että joulu on tulossa - vaikka itse en niin joulukoristeista välitä. Me tehdään joulutorttuja aika usein ennen joulua. Pipareiden leivonta kuuluu sitten juhlapyhiin (iskä tekee itse taikinan, naisväki leipoo). Kinkun teemme leivinuunissa ja se ihan parasta. Kuusi haetaan omasta metsästä ja olen yleensä mukana valitsemassa.

    Itse aattona aamusauna käynnistää päivän. Vaikkei me mitään uskovaisia olla, niin käydään joulukirkossa ennen ruokaa. Ja lounaaksi on aina riisipuuroa. :)
    Jouluaterian jälkeen avataan lahjat ja ihmetellään niitä. :D + katsotaan kaikkia jouluohjelmia telkkarista.

    P.S. Onneksi iskä ei enää pukeudu pukiksi. Viimeisellä kerralla (pari vuotta sitten) sillä oli talouspaperin pala partana!! xD

    VastaaPoista
  22. riri: Hih, kiitos. :-) Kuulostaa oikein kivoilta perinteiltä! ♥

    Just A Broken Fairy: Moi! Joulutunnelma on todellakin se paras! :')

    AGENTTTI: Nääh, mitäpä sitä suotta linkittelemään, kun haluan vain jakaa vähän joulumieltä. :-D Heh, aika hassua, että teillä pelataan mariota jouluna! Varmaan mukava perinne siinäkin! :P

    Julie: Heh, meillä on vielä kinkku perinteenä, vaikka joka vuosi kamppanjoinkin sitä vastaan. :-D Tänä vuonna ajattelin kokeilla tehdä halloumivuokaa, jos saisin nuo lihansyöjät pelattua sillä puolelleni. >;D

    Kiki: Hih, kiitos! Sama täällä, olen itsekin aivan hullaantunut kaikkiin tuoksuviin (ja välillä ihan tuoksuttomiinkin) kynttilöihin. ♥ Ilman Lumiukkoa ei tule joulua! :-D Ja ihana kuulla, että kisujakin muistetaan jouluna. <3

    Mixture: Kiva kuulla, eihän sitä voi koskaan aloittaa liian aikaisin! :-) Taitaa olla aika hyvä kirja, vai? ♥

    Mina: Hyvä pointti muuten tuo, että kannattaa ostaa jouluna joitain muitakin ruokia, kun kalliimmallahan nuo jouluruoat sesongin aikana menee! :-) Ja kuulostaa kivoilta nuo perinteet! ♥

    PilvenHattara: Ihan totta puhut, joulua ei vaan tule ilman Lumiukkoa! :-D Oikein kivoja perinteitä sielläkin! ♥

    Immortal: Oi, kuulostaapa kivalta! Toivottavasti teille tulee oikein ihana, vähän erilainen joulu tänä vuonna! :-)

    Ainur: Kiva kuulla! :')Ja joo, suosittelen kyllä, että kannattaa käydä tsekkailemassa! ♥

    Sophia.: Joulu on ihanin. ♥ Sinnekin toivottelen oikein ihanaa, vähän erilaista joulua! :-)

    Oona: Voi ei, olen todella pahoillani siitä! Ei ole ikinä helppo menettää läheistään, saati sitten vielä jouluna. :_: Ymmärrän hyvin, mikset joulusta perusta..
    Itsekään en joulua juhli uskonnollisista syistä, mutta koen juhlan todella tärkeänä - en niinkään kulutus/lahja mielessä, vaan nimenomaan sen tunnelman ja läheisyyden vuoksi.

    Matleena: Voi, toivottavasti joulu ei ole kuitenkaan ihan onneton tänä vuonna.. Ymmärrän, että siellä on varmasti vähän haikeat ja sekavat fiilikset, mutta toivottavasti kynttilän vieminen ja läheisten kanssa oleminen piristää! :')

    Varjo: Täällä on vähän samoin, että joulua pidetään tärkeänä, vaikka meistä ei kukaan usko Jumalaan.. Lähinnä korostetaan sitä läheisyyden tärkeyttä ja aikaa perheen parissa. Niin ja onhan se ruoka aina iso osa joulua. :') Kuulostaa oikein mukavilta perinteiltä. ♥

    Aurélie: Kiitos! Oi, kuulostaa kivalta! :-) Itsekin olen aina jouluisin miettinyt, millä korvata sen kinkun/kalkkunan/kalan, joten voisi ehkä jonain vuonna kokeilla tuota tofuakin. ♥ Tänä vuonna on halloumivuokaa, jota en ole aikaisemmin vielä kokeillut..

    Alice: Sama täällä, joulu on ihan paras asia vuodessa! :-) ♥ Kuulostaa tosi rennolta ja mukavalta joululta! Ja se on myös tärkeää, että kisut saavat jonkun lahjan - vaikka meillä ei oikeen kumpikaan niistä koskaan innostu, mutta silti.. :''P

    Kake: Oi, kuulostaa kivalta! :-D

    Kaiku: Tiedän tuon tunteen, sillä syömishäiriön takia on mennyt ilo liian monesta joulusta.. Täälläkin onneksi menty sen verran eteenpäin, että joulusta pystyy taas nauttimaan kunnolla (vaikka esim. joulukaupan ruoanpaljous ja hamstraaminen ahdistaakin..)! Toivottavasti saisit tänä jouluna kaiken ilon irti, etkä joutuisi tappelemaan ahdistuksen kanssa! ♥
    Sama täällä, joulun odotus onkin se kivoin osuus - ja siksi ne täytyykin aloittaa ajoissa! :'')

    evelyn: Totta, joulu on ihana! :') Kuulostaa jotenkin aivan älyttömän ihanalta, että kutsutte naapureita ja tuttaviakin sinne nauttimaan glögistä ja tunnelmasta! <3

    Janette: Oi, kiitos paljon. :'')
    Joo, kyllä joulukalenteri on vaan ehdoton. ♥ Oi, meilläkin on äiti ihan jouluihminen (tosin niin olen minäkin, eli kaksin verroin hössötystä! ;P). Kuulostaa ihanilta perinteiltä. ♥
    Ja heh, todellakin on saattanut olla vähän ''traumaattinen'' kokemus tuo vessapaperiparta! XD





    VastaaPoista
  23. Meillä sukulaiset tulee kylään, syödään hyvin, kahvitellaan ja illalla lapset saa jakaa kuusen alle kertyneet lahjat :) Joulu on mun lempijuhla, kun oon niin mukavaa tavata kaikkia rakkaita läheisiä ja vaihtaa kuulumisia :3

    VastaaPoista
  24. Joulua vietämme lähisukulaisten luona sekä osittain myös kotona. Valmisteluja tehdään pikkuhiljaa, lasten ehdoilla. Osallistun yhdellä arvalla.

    VastaaPoista
  25. Fubuki: Oi, kuulostaa kivalta! :') Samaa mieltä, joulu on ihanin juhla juuri siksi, että silloin saa olla läheisten kanssa. ♥

    Neiti Kesäheinä: Lasten ehdoilla onkin paras toimia, koska lapsille joulu on vielä paljon ihmeellisempi, kuin meille vähän vanhemmille. ;)

    VastaaPoista