tiistai 9. heinäkuuta 2019

Mökillä

Heippa! Viikonloppuna saatiin Karoliinalta ja Sannilta kutsu mökille - eikä siihen tietenkään voinut sanoa ei. ;-) Tässä siis vähän kuvia reissulta sekä viime päivien kuulumisia.
Tällä hetkellä menee melko hyvin syömishäiriön suhteen, mutta paniikkihäiriö on ollut jo jonkin aikaa tosi pahana. Kotoa lähteminen ahdistaa ja ylipäätään ihmisten näkeminen tuottaa päänvaivaa. Silti ei pidä jäädä kotiin, vaan täytyy haastaa pelkoja niin paljon kuin mahdollista! ;-) Toinen asia, joka on tuottanut viime aikoina päänvaivaa, on fyysinen vointi. Huomasin tässä muutama kuukausi sitten, että ihoni kellertää huomattavan paljon etenkin käsistä ja jalkateristä. Sittemmin keltaisuus on levinnyt polviin, käsitaipeisiin ja lopulta koko iholle. Se ei kuitenkaan tällä hetkellä ole ehkä ihan niin huomattavaa, joten on vielä toivoa, että koko asia menee ohi omia aikojaan. Samoihin aikoihin alkoi myös mm. pahoinvointi, heikotus ja paineen tunne otsassa. Olen tietysti rampannut lääkärissä useampaan otteeseen, mutta mitään selkeää syytä ei löydy. Ehkä jossain vaiheessa kumminkin selviää enemmän. :-) Siinä siis vähän tämän hetken kuulumisia ja nyt postauksen varsinaiseen aiheeseen, eli mökkireissuun!
Matkattiin Vääksyyn mökkeilemään ystävien kesken, tosin tällä kertaa aika pienellä porukalla. Tunnelma oli kuitenkin sitäkin parempi ja oli kiva, kun ehti jutella kaikkien kanssa. :-)
Merimetsoja!
Vaikka mökki ei ollut järven rannassa, oli vettä silti ihan lyhyen kävelymatkan päässä. Uimaan asti ei tällä kertaa päästy, mutta onnistuin bongaamaan taas pari uutta lajia 100 lintulajia -haasteeseen.
Mökillä täytyy tietysti grillata!
Tässä on Kaapo. Seuraavana päivänä Kaapo syötiin.
Päivän ja illan ohjelmaan kuului mm. lautapelejä ja krokettia, joista jälkimmäistä olen pelannut viimeksi yli kymmenen vuotta sitten. Oli niin hauskaa, että voisin oikeasti jopa harkita hankkivani pelin!
Onneksi sääennusteen lupaama kaatosade ei toteutunut, vaan ulkona tarkeni päivällä jopa hihattomassa. Illalla alkoi kuitenkin olla jo sen verran hyytävää, että kauhulla mietin niitä, jotka aikoivat nukkua yön teltassa. Onneksi notskin äärellä tarkeni, vaikka yö viileni!
Muut jatkoivat vielä iltaa, kun päätettiin Tonyn kanssa mennä sisälle lämpimään nukkumaan. Tosin sisällä ei ollut lämmin, vaan hytistiin pitkähihaisiin ja villasukkiin pukeutuneina. :-D Onneksi peiton alla lämpeni nopeasti ja päästiin lopulta tyytyväisinä nukkumaan!
Sunnuntaina nautittiin vielä mökkeilystä pitkälle iltapäivään, kunnes lopulta lähdettiin kaikki omiin suuntiimme. Oli kyllä tosi mukava reissu, vaikka sen jälkeen onkin väsyttänyt niin paljon, että voisi kevyesti nukkua viikon putkeen!
Sellaiset hieman sekavat kuulumiset tällä kertaa. Yritän vastailla kommentteihin, sekä toteuttaa välipala-postausta mahdollisimman pian, joten pysykää kuulolla (ja kärsivällisinä)! ;-)

8 kommenttia:

  1. Ikävä kuulla, että on terveysongelmia. Onhan katsottu laajat verikokeet (kaikki vitamiinit ja rauta-arvot kokonaisuudessaan)? Ystävälläni oli keltaisuutta, en tiedä mistä johtui mutta sairastaa kilpirauhassairautta ainakin ja raudanpuutosta on ollut myös (en siis ole varma johtuiko noista asioista).

    VastaaPoista
  2. Syökkö porkkanoita? Jso ei se karoteeni pääse rasvan avulla imeytyy nii voi tulla keltasuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelin eilen ihan tätä samaa! Se vois olla simppeli selitys, mutta en tiedä voiko porkkanoita kovin hyvin syödä jos on ibs? No toki jos niitä sitten syö, niin sekin voisi kyllä vaikuttaa just siihen ettei karoteeni imeydy oikein vaan näkyy keltaisuutena

      Poista
    2. Porkkanoista kysyttiin heti aluksi lääkärillä, mutta niitä tulee kyllä syötyä tosi harvoin ja vähän kerralla. ☺️
      Suurin osa kokeista on otettu ja ainakin maksa, munuaiset ja kilppari on kunnossa ainakin verenkuvan mukaan. Anemiaa ei myöskään ole.
      Mutta eiköhän tälle tosiaan jossain vaiheessa joku järkevä selitys löydy ☺️

      Poista
  3. Myös muista punaoransseista juureksista ja hedelmistä (bataatit, punaiset linssit, paprikat, tomaatit...) saa karotenoideja, jotka antaa iholle hieman kellertävän, nätin sävyn. Vegaanina kuitenkin syöt runsaasti kasviksia :) Älä huolehdi liikaa, nuo mainitsemasi kokeet olisi jo paljastaneet esim. maksavaurion.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilmeisesti nuo kaikki värjäävät vihannekset ja hedelmät on jo suljettu pois. Mutta en tosiaan ole asiasta ihan hirveän huolissani enää, kyllä kokeissa olisi näkynyt, jos jotain hälyttävää olisi. ☺️

      Poista
  4. Nättiä toivottavasti oli mukavaa mökillä

    VastaaPoista