keskiviikko 6. maaliskuuta 2019

Toivepostaus: lemppariaamupalat

Heippa! Toivottiin postausta lemppariaamupaloista ja -välipaloista, joten päätin toteuttaa tämän toiveen kahdessa osassa. Ensimmäinen osa käsittelee nimensä mukaisesti aamupaloja! Kaikkien toteuttaminen on helppoa ja näillä lähtee aamu hyvin käyntiin. ;-)
Vaniljainen mustikka-banaanikulho
Apro Go On -rahkaa
Plantin vaniljajogurttia
Banaani
Pellavansiemenrouhetta
Pensasmustikoita

Lusikoi kulhon pohjalle haluamasi määrä rahkaa ja kaada päälle jogurttia. Koristele viipaloidulla banaanilla, pellavansiemenrouheella ja pensasmustikoilla.

Jos kaipaa jotain makeaa aamulla, on tässä hyvä vaihtoehto! Näiden jogurttikulhojen tekemisessä on vain mielikuvitus rajana: voit vaihdella jogurtteja, hedelmiä ja marjoja tai lisätä vaikkapa mysliä ja pähkinöitä. 
Vähän parempi puuro
1 dl kaura- tai ruishiutaleita
2 rkl kauraleseitä
2,5 dl manteli- tai kookosmaitoa
Ripaus suolaa
Hedelmiä tai marjoja maun mukaan

Kiehauta maito kattilassa, lisää hiutaleet ja hauduta, kunnes hiutaleet ovat turvonneet. Lisää suolaa maun mukaan ja lusikoi puuro kulhoon. Koristele hedelmillä ja/tai marjoilla.

Aikaisemmin tein aina puuron veteen, mutta ravitsemusterapeutti ehdotti sen vaihtamista kasvimaitoon. Nykyään en enää osaa kuvitella syöväni veteen keitettyä puuroa! Erityisen paljon pidän kaura- ja ruispuurosta, mutta silloin tällöin tulee tehtyä myös 4-viljanpuuroa (joka ei ikävä kyllä ole kovin hyväksi mahalle, koska IBS..) ja tattaripuuroa.
Tuorepuuro
1 dl kaurahiutaleita
1 prk hedelmäpilttiä (esim. Aurinkoinen)
1 rkl kauraleseitä
2 dl Alpron soijajogurttia
(makeutusta halutessa)
Hedelmiä tai marjoja

Sekoita puuron ainekset (hedelmiä lukuunottamatta) kulhossa ja anna tekeytyä peitettynä jääkaapissa yön yli. Tarjoile marjojen tai hedelmien kanssa. 

Tuorepuuroissa on myös vain mielikuvitus rajana! Tykkään itse usein tehdä tuorepuuron ihan vain soijajogurtista ja maustaa kanelilla ja kardemummalla. Yksi ehdoton lemppari on myös kardemummalla maustettu vadelmasoseeseen tehty tuorepuuro!
Uunitofu
(2 annosta)

1 ptk kylmäsavutofua
1 pkt (100 g) savustettuja kasvisleikkeitä, Bon Soya

Murusta tofu ja viipaloi kasvisleikkeet. Sekoita ja paista uunissa 200 asteessa, kunnes tofu on saanut hieman väriä.

Kaipaan nykyään usein aamuisin jotain suolaista, joten olen aivan ihastunut savutofusta ja kasvisleikkeistä tehtyyn paistokseen. Tämä ei ehkä ulkoisesti ole niin houkuttelevan näköinen, mutta voisin syödä samaa vaikka joka aamu ilman kyllästymisen vaaraa!

4 kommenttia:

  1. Oi, tosi hyvän näköisiä! Oon ite vannoutunut puurofani näin aamupalamielessä, mutta toi uunitofu vaikuttaa kyllä ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihana kuulla ❤️ uunitofu on tosi hyvää vaihtelua, vaikka puuro ihan paras aamupala onkin! 😉

      Poista
  2. Pakko sanoa: tää postaus tuli jotenkin just oikeaan aikaan ja inspiroi myös ! Itseasiassa tuorepuuro onkin kulkenut aamuissa jo hetken, mutta sain lisää ideoita ja inspistä omiin aamuihin silti näistä, kiitos :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee ihan mahtavaa kuulla tällaista palautetta! ❤️ Nyt ehkä on taas muutama vaihtoehto aamupalaksi 😉

      Poista