keskiviikko 2. tammikuuta 2019

UV + Oona 24V

Heippa! Ajattelin pian tehdä pientä päivitystä syömishäiriön tilanteen suhteen, joten ajattelin, että jos teillä on jotain kysymyksiä aiheesta, niin niitä saa laittaa! Eli tekisin taas tavallaan enemmänkin kysymys & vastaus -tyylisen postauksen, jos kysymyksiä tulee tarpeeksi. :-)
Mutta nyt kuitenkin tämän postauksen aiheeseen, eli vuodenvaihteeseen ja miten me sitä juhlittiin!
Ahdistus ja ikävä tappeli pitkään mielessä ennen lähtöä, mutta sitten ikävä voitti ja päätin lähteä juhliin ahdistuksesta huolimatta. Onneksi lähdin, sillä näin pitkästä aikaa ystäviä ja ilta oli todella onnistunut! <3 Oikeastaan ahdistus katosi huonomman alun jälkeen aika äkkiä ja aloin rentoutua myös vieraampien tyyppien seurassa. 
 
Rakastuin aivan totaalisesti tähän pikkuneitiin! <3 Lina oli niin valloittava ja pyöri ympärillä koko ajan. Alan pikkuhiljaa epäillä, että ehkä olen sittenkin jollain tasolla koiraihminen.. :-D
 
Oli niin kiva nähdä Jossua ja Oonaa pitkästä aikaa! Ystävät on vaan ihan korvaamattomia, joten kannattaa lähteä näkemään heitä, vaikka etukäteen ahdistaisikin. ;-)
 
Meidän ilta koostui mm. korttipelien pelaamisesta, jutustelusta ja ilotulitteista. En voi uskoa, että uskalsin sytyttää kaksi rakettia.. Olen pienestä asti pelännyt niitä yli kaiken! Ulkona alkoi puolen yön aikaan olla jo kunnon myräkkä, joten näpithän siinä jäätyi raketteja sytytellessä. Selvittiin kuitenkin kaikki ehjinä ja hengissä takaisin sisälle lämpimään!
Menin nukkumaan joskus puoli kolmen aikaan, mutta keittiössä oli aika hankala saada unen päästä kiinni, kun muut vielä jatkoivat viereisessä huoneessa juhlintaa, soittivat täysillä musiikkia ja ramppasivat vähän väliä keittiössä hakemassa lisää juotavaa. :-D Lopulta muut päättivät lähteä kolmelta baariin, joten sain kuin sainkin unirauhan ja väsymys vei nopeasti voiton.
Aamulla heräsin jo monta tuntia aikaisemmin kuin muut, mutta oli kiva vaan selailla kännykkää ja syödä aamupalaa kaikessa rauhassa. Kyllä ne muutkin pääsivät lopulta ylös ennen puolta päivää!
Oli tosi mukava vuodenvaihde. En tehnyt mitään kummempia lupauksia, oikeastaan vaan sen saman kuin viimekin vuonna: pidän itsestäni parempaa huolta ja panostan itsetunnon rakentamiseen. Se kyllä taitaa olla vähän sellainen ikuisuusprojekti, mutta ainakin työ edistyy vähän kerrallaan.. :-D

Toivottavasti teillä oli onnistunut vuodenvaihde! 
Ja muistakaahan laittaa niitä kysymyksiä! <3

13 kommenttia:

  1. Kolmelta baariin? Vieläkö sinne ehti siihen aikaan.:D
    Syömishäiriökysymyksiä: Tietävätkö kaikki sinun kaverit sun syömishäiriöstä? Lasketko kaloreita? Harrastatko liikuntaa? Vaikuttaako sulla hormonit ruokahaluun (esim.lisääntynyt ruokahalu menkkojen aikaan)? Ahmitko koskaan?
    Mikä on sinun nykyinen bmi? Punnitsetko itsesi säännöllisesti?

    Sori, jos tuli kysymyksiä, joita on aikaisemmin ollut.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä se oli vähän myöhäinen ajankohta baarille :-D Mutta täällä on käsittääkseni neljään asti baarit auki nykyään, joten ehti siellä ainakin pyörähtää.

      Poista
  2. - Käytätkö jotain dieettisovelluksia, mielipide niistä?
    - Onko sun veriarvot tällä hetkellä kohdallaan, onko anemiaa tms?
    - Onko sulla oma vaaka/käytkö vaa'alla usein ja määrittääkö vaa'an lukema millainen päivästäsi tulee?
    - Mikä on sun lempi herkku? Herkutteletko miten usein? Tuleeko herkuttelusta syyllinen olo?
    - Oksenteletko tahallisesti ikinä? Tai haluaisitko joskus oksentaa?
    - Tunnetko olevasi usein nälkäinen?
    - Mitä sanoisit alipainoiselle ihmiselle joka laihduttaa ja syö liian vähän?
    - Onko sulla hyvä hoitokontakti/ottaako he sinut tosissaan?
    - Juotko ikinä sokerisia limppareita ja häiritseekö alkoholin kalorit?

    Siinäpä jotain mitä tuli mieleen. Hyvää uutta vuotta sinulle! :)

    VastaaPoista
  3. Mietin ensimmäisen anonyymin tavoin, että miten baariin ehtii jos kolmelta lähtee :D Luulin, että kaikissa Suomen baareissa tulee valo viimeistään klo 3:30
    T.Porilainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykyäänhän osa baareista on viiteen auki, saavat itse valita. Niin ja myös pikkupaikkakunnilla.

      T. Pohjois-Karjalalainen :)

      Poista
    2. Täällä on baarit käsittääkseni neljään asti auki. :-D

      Poista
  4. Mä niin tykkään sun rehellisen ja avoimen oloisesta tavasta kertoa elämästäsi :) Kysymyspostaukseen liittyen: Miten selviät ahdistuksen tunteista? Noudatatko jotain ruokasuunnitelmaa vai syötkö oman fiiliksen mukaan? Onko sulla joitain pakko-oireita syömiskäyttäytymiseen liittyen ( esim. kielletyt ruoat, tarkat ruoka-ajat, ruokien punnitseminen, vain tiettyjen astioiden käyttö...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon. <3 Pyrin olemaan rehellinen, jotta olisin oma itseni ja että blogi pysyisi mahdollisimman aitona. :-)

      Poista
  5. Hyvää uutta vuotta! <3 Nyt kun kysymyksiä pyysit niin... Ei varsinaisesti liity, mutta joudutko usein turvautumaan rauhoittaviin ja minkä niminen sulla on käytössä (jos edelleen on, joskus asiasta mainitsit)? Tuli vain joskus mieleen kun itse yleensä viimeiseen asti vältän ja on vähän ristiriitainen suhtautuminen niihin... että miten sinä koet.

    ~J~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Vastasinkin tuohon kysymykseen jo, mutta halusin vielä lisätä, että kannattaa oikeasti turvautua lääkkeisiin, mikäli ahdistus on pahaa. Niitä ei kuitenkaan ihan kevyin perustein määrätä, joten silloin kun ne määrätään, niiden käyttöön on varmasti painavat perusteet. :-)

      Poista
  6. Tuossa olikin jo yksi vähän samantyyppinen kysymys, että onko sulla jotain pakkoja syömiseen liittyen kuten tarkat ruoka-ajat, mä teen siihen lisäkysymyksen, että määrittyykö sulla syöminen kellonaikojen mukaan vai syötkö enemmänkin niin että tietty määrä aterioita päivässä, mut ei niinkään väliä mitä kello näyttää? Mikä on sun suurin pelkoruoka, ja milloin olet syönyt sitä viimeksi?
    Hyvää uutta vuotta! :)

    VastaaPoista
  7. Ja vielä: millaiset asiat triggeröi, vaikket ehkä haluaisi niin tapahtuvan?

    VastaaPoista
  8. Muakin kiinnostaisi tietää, että mitkä asiat triggeröi?

    Ootko kokeillut elää ilman vaakaa? (itsellä se nimittäin oli ratkaiseva tekijä parantumisessa, siis punnitsemisen lopettaminen)

    Puhutko ystävien/puolison kanssa syömishäiriöstä?

    Kannustavatko läheiset sua parantumisessa ja jos niin miten?

    Onko sulla pakkoliikuntaa tai oksentelua?

    Uskotko että osastojakso voisi auttaa?

    VastaaPoista