tiistai 27. kesäkuuta 2017

Päiväni kuvina: 23 v. synttärit

Moikka! Käykäähän ihmiset kurkkaamassa blogikirppistä, sillä vielä on paljon myytävää jäljellä. Olisi tosi kiva saada tavarat kiertoon. ;-) Hinnoista voidaan neuvotella! Nyt kuitenkin olisi vuorossa syntymäpäivän päiväni kuvina -postaus.
Päätin heti herätessäni, että teen kaikkea sitä, mitä haluan tehdä. Unohdan ahdistuksen ja velvollisuudet, sillä eihän sitä joka päivä täytetä 23 vuotta. Jotenkin uusi ikävuosi tuntuu jännittävältä ja olen aika varma, että tästä tulee hyvä vuosi. :-) Heräsin jo kuuden aikoihin ja hiippailin alakertaan keittämään kahvia. Söin kiireettömän aamupalan: Alpron sitrusjogurttia, punaviinimarjoja, mustikoita, mysliä ja pähkinöitä. Täyttelin kalenteria ja lueskelin lehteä kaikessa rauhassa, sillä aamu oli vasta aluillaan, eikä ollut kiire minnekään.
Aamupalan jälkeen menin alas leipomaan, sillä saatiin kuulla, että isän sisko on tulossa vierailulle Ruotsista. Olen tehokkaasti tyhjentänyt pakastinta marjoista, eikä siellä enää ole kuin muutama rasia mustikoita, punaviinimarjoja ja puolukoita. Lakat, mansikat ja vadelmat ovat päätyneet parempiin suihin jo aikaa sitten. Leivoin punaviinimarjamuffineita, joihin sain upotettua reilusti marjoja.
Selailin blogeja ja kirjoitin blogitekstiä sillä aikaa, kun muffinit olivat uunissa. Kuulin vanhempien sanovan: ''Täytyy nousta äkkiä, ettei Mervi herää ensin.'' Huikkasin siihen, että olen ollut hereillä jo monta tuntia. :-D Sain lahjaksi radion, jonka hankkimisesta olen puhunut jo pidemmän aikaa. Kuulun siihen vanhanaikaiseen porukkaan, joka tykkää kuunnella levyjä ja radiota. Edellinen radio teki hidasta kuolemaa, kunnes viikko sitten lakkasi kokonaan toimimasta. Ei olisi voinut olla onnistuneempi lahja.
Tulin kotiin Vääksystä edellisenä iltana, joten päätettiin käydä kaupassa jo aamupäivällä. Söin kuitenkin ensin välipalaa ja lueskelin Kingin Mersumies -romaania. On muuten hyvä ja koukuttava kirja! Puolen päivän aikaan oltiin valmiina lähtöön, sillä oli kiire ehtiä käymään kaupoilla ja postissa ennen isän siskon tuloa.
Operaatio alkoi Kärkkäiseltä. On hirveä sisustuskuume, joten tiesin, mitä etsiä. Halusin ostaa jotain, joten tein niin. En halunnut kokea huonoa omatuntoa ostelusta, joten en sitä tuntenut. Operaation kakkosvaihe oli Asko, josta käytiin ostamassa uusi hylly keittiöön. Sieltä matka jatkui postiin. Lähetin tabletin ostajalle ja hain tilaamani paketin. Lopuksi vielä ruokakauppaan ja operaatio oli suoritettu kunnialla loppuun.
Tilasin vähän aikaa sitten H&M:n alennuksesta vaatteita. Aika harvoin nettishoppailen, mutta nyt oli sellainen fiilis. Vähän jännitti, olivatko koot oikeita, mutta kaikki vaatteet istuivat hyvin päälle. Mustat farkut, keltainen toppi, pitsisomisteinen paita ja huppari maksoivat yhteensä vähän reilut 50 euroa. Kärkkäiseltä ostin uusia Stabiloita (kulutan ne säännöllisin ajoin loppuun) ja kaksi koristetyynyä. Ruokakaupasta ostin vielä Laveran meikkivoiteen, joten tuli kyllä hankittua kaiken näköistä. Huono omatunto meinasi iskeä, mutta olin päättänyt, että teen juuri sitä mitä haluan. Eikä sillä, kyllähän nuo kaikki olivat tarpeellisia hankintoja. :-)
Kotona keitettiin syntymäpäiväkahvit ja juteltiin isän siskon kanssa. 
 
Kello lähenteli jo viittä, kun heitin pakastevihannekset pannulle kookosöljyyn ja sekoittelin mukaan Härkistä. Päälle vielä sinappia ja alle viiden minuutin annos oli valmis. Olin suunnitellut, että tehtäisiin sushia, mutta aikataulut menivät uusiksi ja täytyi ostaa kaupasta jotain nopeaa. Muut lähtivät ajelulle, enkä enää nälkäisenä malttanut odottaa muita. Lueskelin hetken lehteä ja uppouduin maalailemaan lähemmäs tunniksi.
 
Illemmalla etsin sisustusinspiraatiota Pinterestin ihmeellisestä maailmasta. En tiedä, kannattiko se, sillä tänään olen siirrellyt huonekaluja ja laittanut huonetta uusiksi ihan urakalla. :-D 
Loppuilta kului seurustellessa ihmisten ja kissojen kanssa. Karvainen kaksikko olisi viihtynyt vielä pitkään ulkona, ellei olisi iskenyt kaatosade. Silloin tuli kyllä kissoihin liikettä..
Katselin jakson Modernia perhettä, lueskelin lehteä ja söin iltapalaa. Kello oli jo paljon, mutta olin edelleen pirteä. Se saattoi liittyä unohtuneeseen melatoniiniin tai kahvikupposeen kahdeksan aikoihin.. :-D Kuluneet kynsilakat ja paljaat varpaat kuvausrekvisiittaa.
Epäilin, että edessä saattoi hyvinkin olla uneton yö, sillä lueskelin kirjaa vielä pitkän aikaa. Tavallisesti nukahdan jo parin sivun jälkeen. Onneksi oli hyvä kirja! Lopulta uni alkoi painaa silmäluomia, laitoin kirjan kiinni ja sammutin valot.

Sellainen oli se päivä. Näin jälkeenpäin voisi sanoa ainakin, että paljon tuli hankittua kaiken näköistä. En edes halua ajatella, miten paljon rahaa yhden päivän aikana kului. :-D No, kuten sanoin, ei sitä joka päivä täytetä 23 vuotta. 

12 kommenttia:

  1. Elä rahasta huoli, mihinkäs sitä nyt säästääkkään!! :-D
    Heiiii mun pitää tulla käymää heti ja kattoo sun huoneen uus järjestys!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se on kyllä ihan totta. :-D
      Niin täytyy! Ei se nyt niin kummoinen ole, mutta kuitenkin ihan erilainen kuin ennen. ;-D

      Poista
  2. Miksi podet huonoa omaatuntoa, kun ostat asioita, joita tarvitset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tällä hetkellä se johtuu siitä, että on tullut ostettua muutama isompi hankinta. Lisäksi vielä ekologisuus ja rahatilanne ovat sellaisia, jotka vaikuttavat ostopäätöksiin. Mutta myönnettäköön, olen myös aika pihi. :-)

      Poista
  3. Anoreksiaa sairastavilla on usein tämä nuukuus/pihiys varsinkin itseään koskien kyllä esillä. Pyristele irti siitä, normaali rahankäyttö on juur sitä normaaliutta. Miksi hautoa säästöjään, eletään vain kerran.

    Tsemptsemp!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, miksi hautoa säästöjään. Ehkä se on vaan sitä, että rahaa pitäisi riittää jatkossakin, mutta eipä se kyllä ole loppumassakaan. Ehkä uskallan ostella jatkossa enemmän ilman huonoa omaatuntoa. :-)

      Poista
  4. Etkö syönyt mitään synttäriherkkuja? kakkua tms? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Söin kyllä suklaata, siinä on se synttäriherkku, jota kaipaan. :-)

      Poista
  5. Rahalla ei tee mitään, jos rahalla ei tee mitään. ;)

    VastaaPoista
  6. Musta on ennemminkin ihmeellistä, miksi shjoppailet Kärkkäisellä? Eikös sulle ole kuitenkin tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden arvot tärkeitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut Kärkkäisen omistajaan liittyvistä seikoista ja olen kyllä miettinyt asiaa. Tällä hetkellä teen paljon töitä asioiden edistämiseksi, mutta jossain asioissa on pakko joustaa. Olen kumminkin opiskelija, jolloin on mietittävä välillä myös sitä, mistä saa hyviä tuotteita edullisesti.

      Poista