perjantai 30. kesäkuuta 2017

Leffa, lintuja & aurinko

Moikka! Kulunut viikko on ollut sateinen, mutta onneksi loppua kohden on näkynyt aurinkoa ja ulkona on tarjennut topissa. Yhden tällaisen aurinkoisen päivän vietin Karoliinan kanssa muuttolaattojen keskellä.
Kesän paras asu on rennot, korkeavyötäröiset housut ja lyhyt paita. Huomaan valitsevani kaapista yhä useammin vuonna soijanakki ja perunamuusi Seppälästä ostetut housut. Ne ovat olleet niin ahkerassa käytössä, että purkautunutta saumaa on täytynyt korjailla jo pariin otteeseen. ;-) H&M:n pitsiselkäinen toppi sopi housujen pariksi niin kivasti, että tässä saattaa olla uusi lemppariasu! 
 
Kerrankin sattui aurinkoinen sää, kun nähtiin Karoliinan kanssa. Meillä kun tuntuu olevan paha karma säiden suhteen: lähes aina sataa, kun ollaan päätetty lähteä ulos kuvailemaan. :-D Päivä ei alkanut ihan parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ensin ahdisti jäätävästi ja sitten piti lähteä verikoikeisiin. Useamman pullollisen jälkeen oli tosi hyvä olo lähteä polkemaan keskustaan.. Onneksi ahdistus laantui ja hetken lepäilyn jälkeen alkoi tulla parempi olo.
Oltiin kävelemässä takaisin puistosta, kun nähtiin tienlaidassa kyyhöttävä lintu. Käveltiin ensin ohitse, mutta käännyttiin takaisin, sillä lintu ei vaikuttanut olevan ihan kunnossa. Se vain kyyhötti aloillaan, työnsi päätä siiven alle ja vapisi. Linnulla ei ollut näkyviä vammoja, mutta se ei tehnyt elettäkään liikkuakseen. Karoliina kävi hakemassa sisältä kenkälaatikon ja pyyhkeitä, joista tehtiin pesä. Lintu ei pyristellyt vastaan ja jäi laatikon nurkkaan. Välillä pienet silmät kurkkasivat siiven alta.
Käveltiin läheiselle eläinlääkäriasemalle, sillä ei oltu varmoja, mihin kannattaisi soittaa tai viedä lintu. Eläinlääkäri epäili linnun olevan shokkitilassa törmäämisen tai putoamisen takia, mutta että se melko varmasti piristyisi ruoan ja juoman avulla. Tarina sai siis onnellisen päätöksen, sillä lintu pääsi hyvään hoitoon.
Elokuvapäivä vaihtui elokuvailtaan, sillä matkalle sattui niin monta muuttujaa. Linnunpelastusoperaatio, Makuuniin palautettavat elokuvat, välipalan haku kaupasta ja mitä näitä nyt olikaan. :-D Päästiin kuitenkin viimein rentoutumaan elokuvan ääreen. 
Katsottiin Shutter Island, jonka on ohjannut Martin Scorsese. Tiesin suunnilleen elokuvan juonen ja olen ajatellut katsoa sen jo pidemmän aikaa, mutta aina se on jotenkin jäänyt. Meinasin kerran jopa ostaa kirpparilta Shutter Island -kirjan, johon elokuva perustuu. Onneksi päätin viimein toteuttaa suunnitelman, sillä elokuva osoittautui katsomisen arvoiseksi. :-)
Etsivä Deddy Danniels lähtee työparinsa kanssa saarelle tutkimaan vankimielisairaalasta kadonneen potilaan tapausta. Saari on suljettu ja syrjäinen, eikä sieltä ole poispääsyä, sillä hurrikaani sulkee sinne vievän lautan kulkuyhteydet. Saaresta huokuu uhkaa ja tuntuu, ettei kenenkään voi luottaa. Teddy alkaa näkemään painajaisia kuolleesta vaimostaan ja 2. maailmansodan aikaisista tapahtumista. Tarttuuko hulluus ja mihin potilas on voinut kadota suljetulta saarelta?
Aika kului ihmeen nopeasti, sillä lähdin puoli kahdeksalta polkemaan takaisin kotiin. Oli vielä niin valoisaa, että ihan järkyityin kelloa katsoessa. Niin kai se on, että hyvässä seurassa aika kuluu nopeasti.
 
Tuntuu jotenkin hassulta ajatella, että jatkossa käyn eri osoitteessa tapaamassa Karoliinaa & Sannia. Kotikolo muuttaa uuteen osoitteeseen ihan muutaman päivän kuluttua!
Päivään mahtui paljon lintuja (kuten kuvan leppälinnunpojat), hyvä elokuva, vielä parempaa seuraa ja auringonpaistetta. Siinä sen taas näkee, että huono aamu voi muuttua onnistuneeksi päiväksi.

PS. Nähdään lauantaina Helsinki Pridessä! 
Tulkaa moikkaamaan, jooko? ;-)

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut sun blogia jo kauan joten uskallan sanoa suoraan (sori nyt vaa), että olit eläväisempi ennen tyttöystävää.
    Näyttäis vähä siltä, että oot unohtanu kaverit kokonaa suhteen tullessa kuvioihin. Kaverit ei oo mikää itsestäänselvyys. Nykyään blogissa on vaan tekstiä kuinka hengaat tyttöystäväskaa (ettekä tunnu tekevän mitää) ja sit ku näät kerran kesässä kaveria niin välittyy väsynyt fiilis. Älä tee sitä virhettä, monilla menee ystäväsuhteet kun alkaa seurustella.
    Näytät vähä hermostuneelta näissäkin kuvissa, vähemmästäkin jos ei nää ikinä ystäviä. On vaan aika paljon kokemusta näistä itelläkin niin siksi oli pakko sanoa. Ja kiva olis lukea niitä onnistuneita tapaamisia ystävies kanssa kuin aina vain kumppanista. Vaikka se uus juttu onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blogi on vain pieni osa elämääni, enkä kirjoita jokaisesta kerrasta, kun näen ystäviä tai teen muita asioita. En ole unohtanut ystäviäni, enkä pidä heitä itsestäänselvyytenä. Blogin puolella ehkä välittyy kuva, että vietän aikaa pelkästään tyttöystävän kanssa. Ymmärrän kyllä, mitä ajat takaa, mutta ajattelin myös huomauttaa, ettei blogi ole koko totuus.
      Olen onnellinen, haluan viettää aikaa tyttöystävän kanssa, mutta myös nähdä ystäviä. 😊 on totta, että vaikutan kuvissa jännittyneeltä, mutta se johtuu muista asioista, ei ystävän näkemisestä.

      Poista