torstai 22. joulukuuta 2011

Punaista

Tänään oli viimeinen koulupäivä ennen lomaa, ja käytiin oikeastaan vain piipahtamassa joulujuhlissa. Sen jälkeen olen tehnyt kotona laatikoita, käynyt veljen kanssa kirpputorilla ja paketoinut viimeisiä lahjoja. Ihanan jouluinen fiilis, vaikka hieman hämmentääkin, kun tuo niin äkkiä taas tuli - eikä ulkona ole edes lunta! : OO

Metsästetään sitten sitä kuuluisaa joulutunnelmaa vaikka viime vuoden kuvilla 
(koska en ole saanut aikaiseksi ottaa vielä mitään uutta...)

Jouluun kuuluu tonttuja, paljon paljon tonttuja... :-D
Lemppari koriste (jonka olen tietysti laittanut jo aikaa sitten pöydälle..)
Silloin oli muuten lunta! JA PALJON!
Silloin oli ensimmäinen joulu, jonka olen koskaan viettänyt kotona ja oli vähän totuttelemista.. Mutta tottuipa tuohon nopeasti ja oli kerrassaan ihana päivä! Ja tästä joulusta tulee vielä parempi! ;--)


Mutta joo, niinkuin sanottu, olen ehtinyt tekemään jo yhtä sun toista tänäkin vuonna. Lahjat on ostettu, tehty ja paketoitu, kortit on koristeltu, piparit leivottu, kuusi haettu,... Ja musiikkia kuunneltu. :-) Ei siis tarvitse enää hirveämmin joulun tuloa murehtia, voi vaan keskittyä tunnelmaan!


Olen viime aikoina miettinyt myös muita merkityksiä joululle, kuin pelkästään sen ilmeisyyden Jeesuksen syntymästä, jonka olemme kaikki uskonnon kautta oppineet. Enkä tätäkään siis lähde mitenkään kiistämään, vaikka itse juhlinkin joulua lähinnä tapakulttuurisena perinteenä. Asiaa pohdittuani tulin kuitenkin keksineeksi kaksi uutta teoriaa. Ajattelin, että jospa joulua onkin päätetty juhlistaa piristämään ihmisiä pimeimpänä, synkimpänä vuodenaikana, jolloin sytytetään kynttilöitä luomaan lämpöä ja korostetaan muutoinkin tärkeää läheisten merkitystä. Jouluhan on periaatteessa yksi tapa muistuttaa ihmisiä rakkaudesta ja toisten muistamisesta.. Toinen teoria perustuu ihan puhtaasti luontoon. Jospa ihmiset ovat joskus aikojen alussa päättäneet juhlistaa vuoden pisintä päivää jne. :-) No oli miten oli, onneksi on joulu! ♥


Ööh, pakko kai niitä joulun ostoksiakin on vähän esiteltävä, vaikka suurin osa onkin ollut viime päivinä niitä lahjoja.. Ostin jouluksi kaksi toppia, joista harmaan olenkin ottanut jo käyttöön. :--) Nämä on siis Hömppä Möykystä (tuttavallisemmin H&M) kahden paketissa 9,95 e.


Joulujuhlissa oli kerrankin ihan aitoa tunnelmaa, kun koulun kuorot olivat oikeasti hyviä ja esitykset kiinnostavia. Yläasteella oli vähän pakotettua tunnelmaa, kun ihmiset vain haukottelivat ja odottivat kotiinpääsyä, eikä kukaan oikeastaan edes halunnut siellä esittää. Nyt oli kuitenkin aivan toisin, mitä kuvastaa esimerkiksi se, kun opettajat juoksivat lavalle esittämään joulutonttuja ja oppilaat innostuivat aploodeihin. Ihan mahtavaa! ;--)


Huomenna ilmestyy siis viimeinen joulutervehdys, mutta haluan nyt vielä toivotella kaikille rauhaa ja rakkautta.. EIKÄ KUN SIIS, hyvää joulua! ; )) ♥ Muistakaa syödä suklaata ja olkaa oikein kilttejä!

4 kommenttia:

  1. Tämä oli jotenkin todella suloinen postaus - ihanan jouluinen. *<:) Tuo olkinen possukoriste tai mikä onkaan, on tosi suloinen minustakin! :D

    Odotan kyllä ihan innolla huomista joulutervehdystäsi. ♥

    Rauhaisaa ja ihanaa joulua sinullekin!

    VastaaPoista
  2. Ps. Vähänkö oon kateellinen kynsistäs, jos ne on sun omat aidot! Mun kynnet ei nykyään enää millään jaksa kasvaa noin pitkiksi. Kovin ovat hauraat ja liuskottuvat. Lapsena mullakin oli vielä ihanan vahvat ja pitkiksi kasvavat kynnet.

    VastaaPoista
  3. hömppä möykky, ihana nimi.taidankin alkaa käyttää sitä ;D hyvät teoriat myös sulla, ilman joulua talvi olisikin aika masentava.
    ja varmasti tulen syömään suklaata.Ihan liikaa!

    VastaaPoista
  4. Aurélie: Hih, kiitos kiitos :--) ♥
    Kynnet on ihan omat joo.. Ja ihme kumma, ne ovat pysyneet todella vahvoina ja pitkinä ihan läpi sairauden vaikeimpienkin vaiheiden. : o ♥

    mollig-meme: Hih, se on kuvaava :--D Eikä suklaata voi syödä liikaa! ♥

    VastaaPoista