tiistai 13. syyskuuta 2011

Budabest ~ kaupunki joka vei sydämeni ♥

Hellou, ihanat lukijani! Hengissä siis todellakin vielä ollaan, vaikka viime postauksesta onkin vierähtänyt pieni ikuisuus. ; D Palasin Budapestista, Unkarista, sunnuntain ja maanantain välisenä yönä, joten olen ehtinyt vasta vähän totutella takaisin Suomessa oloon. Matkalla kamerani rikkoutui kolmantena päivänä niin pahasti, että oli pakko käydä ostamassa uusi ~ oli kyllä lähellä, ettei koko matka mennyt pilalle, kun luulin menettäneeni kaikki kuvat. Koko ajan olen stressannut, saanko kuvia talteen lainkaan, mutta tänään sitten viimein onnistuin, enkä voisi tämän onnellisempi enää olla! ♥

Kello alkaa olla jo aika paljon, joten en jaksa kamalasti kirjoitella, mutta antaa kuvien puhua puolestaan.. Eli tässä siis Budapest (tähän vielä sata sydäntä):


Lento lähti jo aikaisin Helsingistä, joten lähdettiin kotoa matkaan puoli viiden aikoihin - siis aamuyöllä. En nukkunut ennen lähtöä paljoakaan ja olin kylmissäni ja väsynyt, mutta nautin silti enemmän kuin paljon lentokoneen upeista maisemista ja ylipäätänsä siitä fiiliksestä, että kohta ollaan kaukana kotimaasta!



Ensimmäisenä päivänä lähinnä odotettiin, että päästäisin kirjautumaan sisään hotelliin. Kierreltiin kaupungilla ja ihailin suuresti kaikkia jännittäviä näyteikkunoita. ; ) Silloin oli vielä hieman synkempi ilma ja välillä saattoi sadella, mutta ulkona viihtyi silti mainiosti!

Aika vetoava kyltti, vai mitä sanotte?

Ruoat olivat herkullisia - valkoiset paprikat erikoisia, tuoreet tomaatit mehukkaita, paikalliset keitot ja salaatit kerrassaan ihmeellisiä! Ainoa miinus oli pakko antaa hotellin kamalan makuiselle kahville.. Käytiin samassa ruokapaikassa kolmena päivänä ja ne omistajat oppivat jo tuntemaan meidät. ; )


Tonavalla on kymmenen siltaa, joista kahdeksalla on mahdollisuus ajaa autolla tai kävellä. Me kävimme vain kolmella tai neljällä niistä, mutta etenkin yöllä näky oli niin huumaava, että se muistutti melkein vahvaa humalatilaa! :--) ♥ Silloista kaunein oli mielestäni vihreä kaarisilta, jonka nimi oli osuvasti Vapaudensilta..


Arkkitehtuuri oli jotain aivan uskomatonta ~ linnoja ja kaiken maailman koristeellisia rakennuksia oli joka nurkalla! Aina kun luuli jo nähneensä kaiken, tuli eteen yhä kauniimpia paikkoja! ♥


Käytiin toisena päivänä ohjatulla kiertoajelulla, jonka päätteeksi noustiin Pestinpuoleiselle, korkeimmalle vuorelle, josta näkymät olivat upeat! Muuten pysyteltiin lähinnä Budan uudistetulla puolella, missä meidän hotellikin sijaitsi.


Ainoita kuvia, joita sain eläintarhasta ennen kameran rikkoutumista..
Kolmantena päivänä lähdettiin metrolla eläinpuistoon, jossa sitten pudotinkin kameran aika kohtalokkaasti ja itkin kunnon itkutkin sen johdosta.. Onneksi sain kuitenkin lainata toista, vähän huonolaatuisempaa kameraa, jonka kuvia en vain vielä ole saanut koneelle siirrettyä. Huono mieli kamerasta haihtui lopulta, kun pääsin katsomaan ihania laamoja, apinoita, kirahveja, norsuja, bandoja, leijonia, seeproja, tiikereitä, antilooppeja, hyeenoja, gorilloja, jääkarhuja,... ja lukuisia muita eläimiä. Ne olivat kyllä niin uskomattoman kauniita ja suloisia, että luulin pakahtuvani! : O ♥ Mielipahan viimeisetkin rippeet häädettiin pois keksisuklaajäätelöllä ja loppupäivän reissaamisella.


Shoppailin myös reissulla paljon, etenkin neljäntenä päivänä, sillä hinnat olivat huomattavasti alhaisempia. Selvisin kenkä-, paita-, koru-, housu-, hame- ja tuliaisostoksista reilusti alle sadalla eurolla, mutta esittelen niitä tarkemmin vähän paremmalla ajalla! Päivät Budapestissä olivat, kuin unta, ote elokuvasta, joten arvatenkin paluu on ollut hieman latistava.. Nyt kuitenkin, kun tiedän kuvien olevan tallessa, voin pikkuhiljaa alkaa innostumaan uudesta kamerasta ja totuttelemaan taas Suomen kylmiin ilmoihin.

PS. VIIMEISENÄ PÄIVÄNÄ OLI 40 ASTETTA LÄMMINTÄ! Olen ihan ruskettunut, kuin olisin käynyt etelässä... En tiennyt, että Unkarissa on niin erilainen ilmasto.. : o

7 kommenttia:

  1. VOU!
    Onneksi huomenna nähään, niin voit vain aavistaa millainen kysymystulva on tulossa! :-D

    Ihanaa saada sinut rakkaani takaisin Suomeen ♥

    VastaaPoista
  2. Epää mäkin haluan ulkomaille <3 Ja nyt on paljon kivempi lukea, kun ei oo niin paljon fonttivärejä :) Kaunis paikka kyllä.. ja kaunis sinä<3

    VastaaPoista
  3. Karpo: :---) Toivottavasti nähtäisiin mahdollisimman pian, koska asiaa on vielä ihan mahdottoman paljon! ♥ Hihih, kiitos.

    Eris: Kiitos! Oli niin kaunista, että huhh ♥ Rakastuin tuohon kaupunkiin!

    Leena: Hihih, toivottavasti pääset pian! ♥ Hyvä juttu, toivottavasti nyt selkeni. :') Ja kiitos ♥

    APPLEJACK: Voi sitä se kyllä tottavie oli! :'')

    VastaaPoista
  4. Sinna: Joo, ne oli ihania ♥ Ainoa miinus oli vain ne veriset lihanpalat, jota siellä maassa lojui niiden ruokina...

    VastaaPoista