sunnuntai 5. elokuuta 2012

I am sailing, I am sailing, home again cross the sea

Heips! Taas ollaan palailtu takaisin arkeen ihanan reissun jälkeen - jopa vähän haikein mielin. Olisin voinut jäädä tuonne itäiseen naapuriin sen sijaan, että täytyi palata tänne valmistautumaan koulun alkamiseen.. Se on viimeinen viikko vapautta, eikä koulun penkillä istuminen todellakaan tunnu kovin houkuttelevalta!


Reissun ideana oli siis lähteä käymään Lappeenrannasta lähtevällä laivalla kohti Venäjää. Ihan sellaisella viisumivapaalla muutaman tunnin kierroksella Viipurissa. Matka laivalla kesti yhteen suuntaan vähän reilut viisi tuntia, joten kaipa sitä aikaa kului enemmän matkan tekemiseen, kuin itse kaupungissa oleskeluun!


Oltiin ensin iltapäivä ja yö Lappeenrannan kylpylässä, jossa saatiin käytännössä koko hotelli omaan käyttöömme (oli kivempaa uida, kun ei ollut ketään ulkopuolisia paikalla! :-D), kun siellä ei näkynyt muita majoittuneita olevan...


Ilta ja alkuyö kulutettiin uimisen jälkeen rannalla ihania maisemia katsellen, ottaen kuvia ja istuen laivabaarissa.


Yö hotellilla ei kyllä sujunut kuten elokuvissa: ihana isukki kuorsasi niin kovaa, etten saanut nukuttua, joten lukuisten hiljaiseen ääneen mutistujen kirouksiksien jälkeen otin peiton ja tyynyn... ja menin nukkumaan kylmälle vessan lattialle! Kieltämättä oli vähän paikat kipeät, kun siitä aamulla piti kuudelta nousta valmistautumaan laivalle lähtöön... Ja väsytti koko päivän!


 Laivareissu oli kyllä reissussa kaikkein parasta! Menomatkalla kukaan ei ollut edes juonut niin paljon venäläistä shampanjaa, kuin yön paluureissulla.... Kuljettiin muistaakseni neljän kanavan läpi ja vierailtiin laivan mini Tax Free-myymälässä...

Ilmeisesti yksi pakollinen turistikuva oli otettava Viipurin linnasta. :-)
 Venäjän puolella oli kyllä sellaiset turvatarkastukset, että hyvä kun ei tarvinut alkaa ruuvailemaan lävistyskorujakin irti... Paikanpäällä oli silti hauskaa! Jos ei oteta huomioon, että kauppahallin myyjät ottivat minut kohteekseen ja joka kulmalta kuului: ''prinsessalle kaikki puoleen hintaan''..
 
Paaljon puluja!
 


Matkan surullinen puoli oli ehkä kaikissa niissä vapaana kulkevissa eläimissä.. Tai ei ehkä niissä, jotka vaikuttivat hyvävointisilta kiiltävine turkkeineen ja hyvin ruokittuine olemuksineen - mutta pieni kissanpentu yksin keskellä liikennettä on kyllä aika sydäntäsärkevä näky! Nimesin kisun pikku laikaksi, ja oli niin lähellä etten kaapannut sitä laukkuun turvaan! ;_;


En unelmoi juuri koskaan, koska pyrin ''elämään hetkessä'' tai jotain sinne päin. Kuitenkin siinä istuessani, laivan kannella keskellä valtavaa merta, upeissa maisemissa, auringon paistaessa kasvoille, en voinut muutakaan. Katselin merta ja tunsin, kuinka tuuli pyyhki kasvoja - se oli jotain uskomattoman kaunista ja ainutkertaista! ♥ Silloin eksyin haaveilemaan, että lukion jälkeen kerään tavarani ja lähden kiertämään maailmaa itsekseni... :' )


Mutta eipä tässä muuta! Ihana reissu, jolla tutustuin taas muutamiin mielenkiintoisiin ihmisiin.. ♥ Tänään piti palata arkeen, mutta kirpparilta tehdyt löydöt piristivät kyllä päivää!

2 kommenttia:

  1. ihanan kuuloista! :)
    olisi kiva jos myös postailisit syömishäiriökuulumisia pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
  2. Eva: Kiitos. ♥ Voi kuule ollakin, että toteutan toiveesi! ; )

    VastaaPoista